Obrázek článku

Do síně slávy byli uvedeni Jaroslav Melichar a František Franke

Další dva významní tepličtí hráči byli dnes slavnostně uvedeni do nové síně slávy teplické kopané. Před úvodním výkopem zápasu s Hradcem Králové se této pocty dočkali Jaroslav Melichar, který v teplickém dresu odehrál osmnáct let, a František Franke, který na Stínadlech strávil o čtyři roky méně.

Melichar Jaroslav

Doba působení v Teplicích: 1967 - 1985
Charakteristika: Ikona teplické kopané, který vyjma vojenské základní služby v Dukle Praha nepřetržitě působil v teplickém klubu.Vynikající levonohý středový hráč s vybroušenou technikou a tvrdou střelou ze střední vzdálenosti. Byl členem mládežnických a juniorských reprezentačních výběrů, stal se neoficiálním mistrem Evropy do 18 let a mistrem Evropy do 23 let. Byl členem širšího reprezentačního výběru A mužstva ČSSR.

Franke František
Doba působení v Teplicích:
1975 - 1989
Charakteristika: Velice kvalitní střední obránce, spolehlivý a zodpovědný svým přístupem. S Fandou Weigendem vytvořili v Teplicích velmi kvalitní stoperskou dvojici, jednou z nejlepších v tehdejší lize, díky čemuž se oba stali členy širšího výběru A mužstva ČSSR. Franke byl již dříve členem juniorské reprezentace. Po ukončení činnosti ve vrcholovém fotbale se stal asistentem trenéra u A mužstva Teplic.


Stínadla TV