Obrázek článku

Pavel Verbíř: Diváci vytvořili dobrou atmosféru

Pavel Verbíř se ve včerjším duelu potkal na hřišti se svým velkým kamarádem Michalem Doležalem, dokonce došlo i k jednomu kontaktu v druhém poločasu. Jak sám záložník Teplic řekl, na hřišti si nic nedarovali.

Dnes s Ústím konečně přišlo vítězství, muselo to z vás spadnou...

"Je to přijemný pocit, jestli je to Ústí nebo někdo jiný na to jsme nekoukali, protože jsme potřebovali zabodovat sami pro sebe, protože nám začátek ligy výsledkově i herně nevyšel a já chci věřit tomu, že tohle vítězství nás nakopne, aby ty výsledky měli stoupající tendenci a bodový zisk na našem kontě narůstal."

Už v první půli jste tam měli velké šance, gólovka měl třeba Lukáš Zoubele, neříkal jsi si, že co už vy nedáte, to se jen tak nevidí?

"Je pravda, že i já jsem tam měl šanci. Lukáš měl tutovku, potom to Lojza Hyčka vykopával před brankou. Řekli jsme si, že ještě víc musíme zvýšit aktivitu směrem dopředu, nakonec jsme byli těma dvěma góly odměněni, protože akce ze stran ve kterých jsme silní, jsme v druhém poločase ještě zlepšili. Čekali jsme sice gól trošku dřív, ale fotbal se hraje do 90.minuty, což víme z minulých zápasů, takže jsme pořád věřili a gól přišel."

Potkal jsi se na hřišti s velkým kamarádem Michalem Doležalem, jak jsi to vnímal?

"S Dolym nás pojí velké přátelství, poprvé jsme se potkali jako soupeři. Na hřišti jsme si ale nic nedarovali, došlo tam i k jednomu kontaktu, ale jinak to bylo v pohodě. Jak Michal tak i Ústí se tu prezentovali sympatickým výkonem a pokud takhle budou hrát i dál, nebudou mít se záchranou starosti."

Trenér Ústí se před utkáním bál, aby jeho svěřenci nebyly přemotivováni a nesklouzlo to k nefér zákrokům, ale nic takového se nedělo...

"S klukama se dost známe, takže to mohlo sklouznout, ale dnes to bylo úplně v poklidu. Kuba Mareš tam měl pár soubojů s Michalem Valentou, ale i to bylo v mezích normálu. Je dobře, že utkání nesklouzlo někam k červeným kartám. Známe se navzájem a jak my přejeme v jiných zápasech jim, tak možná stejně i oni nám."

Diváci vytvořili výbornou atmosféru...

"Určitě, Teplice - Ústí je prestižní zápas. Sedm a půl tisíce vytvořilo výbornou atmosféru, návštěva byla dobrá a fanoušci fandili oboustranně dobře."

Stínadla TV