Obrázek článku

David Vavruška: S Jindrou Trpišovským jsme proti sobě hráli už v krajském přeboru dorostů

David Vavruška připravuje svůj tým na nedělní duel se Slovanem Liberec. V rámci tohoto zápasu dojde také na zajímavé utkání dvou mladých trenérů, kteří se jako soupeři potkávají již dlouhou dobu. David Vavruška i trenér Liberce Jindřich Trpišovský totiž dlouho působili u mládežnických týmů a utkávali se jako soupeři už v pražském krajském přeboru dorostů.

Bude pro vás duel v Liberci prestižnější?

"Neřekl bych prestižnější, ale spíše zajímavější. Vždycky se v případě takových duelů musí přežít ten první zápas, protože při těch dalších už se o tom nemluví. (úsměv) Stejně tak to bylo i v Příbrami, takže si to splním všechno hned v prvním měsíci. Je to pro mě tedy zajímavější utkání, těším se na fanoušky a na pár lidí z klubu, ale to je celé, soustředím se hlavně na svůj tým."

Může být výhodou, že jste tým Slovanu trénoval a ted ho dobře znáte?

"Je to výhoda, ale ne všechno vám na tom hřišti pomůže, protože jsou tam hráči, kteří jsou natolik kreativní, že vymyslí věc, na kterou se nedá připravit. V Liberci je však hodně změn v základní sestavě, takže je to už trošku jiné mužstvo než jaké bylo na jaře."

Liberci se letos velmi daří...

"Liberec hraje výborně a mě se jejich hra moc líbí. Na to, jak hrají, mají poměrně málo bodů, ale herně se mi opravdu moc líbí."

Budou proti sobě stát dva mladí trenéři v ligovém rybníce, znáte se s trenérem Liberce Trpišovským?

"Známe se Jindrou Trpišovským hrozně dlouho a jsme kamarádi, hráli jsme proti sobě jako trenéři už před mnoha lety zápasy Motorlet - Čechie Karlín. Už tenkrát to byly velké boje, i když to byly zápasy krajského přeboru dorostu. Oběma nám přijde hrozně vtipné, že jsme se teď po letech setkali v lize. Kdyby nám to někdo před tou řádkou let při našich zápasech řekl, tak se asi smějeme ještě teď."

Máte podobný náhled na fotbal? I Liberec totiž hraje velmi ofenzivně v letošní sezóně...

"Myslím si, že jsme hodně podobní a přitom hrozně rozdílní. Pohled na fotbal asi máme oba hodně podobný, ale odlišně pracujeme s mužstvem a jdeme na to jiným způsobem."

Vypíšete nějaké speciální prémie do kabiny, když se hraje proti vašemu bývalému týmu?

"Zakládám si na psychickém rozpoložení mužstva na práci s ním a to, že bychom ten zápas něčím zdůrazňovali by byla chyba. Je to utkání jako každé jiné a tak ho i necháme."

Stínadla TV