Obrázek článku

V neděli v 19:30 čeká na žlutomodré Příbram

Tuto neděli od 19:30 prověří marodkou zdecimovaný tým Jiřího Plíška tým Příbrami. "Nás na jaře pronásleduje rozsáhlá marodka a hráči se nám hodně točí. V momentě, kdy se nám podaří doléčit dlouhodobě zraněné, tak přichází další komplikace. Před Libercem se nám zranil Libor Došek, onemocněl Ríša Veverka a v zápase si zlomil prst na noze Tomáš Vondrášek. Zatím se nám to tedy celé komplikuje. S podobnou situací jsem se nikdy nesetkal, nejprve se nám v úvodu jara rozpadla celá defenziva a hned po ní se nám rozpadla útočná fáze," shrnuje trable Jiří Plíšek. Tomu v tuto chvíli zbyl v týmu jediný stoprocentně připravený útočník Aidin Mahmutovič, takže koho vůbec teplický lodivod postaví do útoku? "Jsou nějaké varianty, které můžeme zkusit. Jednou z nich je Lukáš Zoubele, ale jsou tam potom i nějaké další možnosti. Hlavně budeme vyčkávat také na zdravotní stav marodů," dodává Plíšek.

Jeho tým celé jaro pronásleduje trápení v koncovce, a tak se právě na ni hráči hodně zaměřují v tréninku. "Tréninky jsou tomu přizpůsobené, jsou hodně na střelbu a na zakončení, takže věřím, že už v neděli to zlomíme," doufá Vlastimil Vidlička.

Jiří Plíšek byl Příbram pozorovat v dohrávce proti Mladé Boleslavi a odnesl si několik poznatků. "Příbram je tým složený hlavně z mladých hráčů, ale o to víc je tam nasazení, jejich hra je hodně jednoduchá, postavená na důslednosti, centrech a standartních situacích," všiml si hlavní kouč.

Právě se středočechy však jeho hráči mají výbornou bilanci v posledních zápasech, během loňského roku vyhráli na jejich hřišti dvakrát 3:0, takže právě nyní je historická bilance nakloněna střeleckému procitnutí. "Určitě nás nečeká lehký soupeř, ale my se musíme chytit, dát nějaké góly pokud možno co nejvíce a dohrát soutěž, tak jak máme," doufá Vidlička.

V neděli dostanou návštěvníci Stínadel znovu oblíbený fandící nástroj - tleskadla, která již několikrát pomohla vytvořit skvělou atmosféru. "V momentě, kdy se mužstvu úplně nedaří, tak jsou diváci hodně důležitým faktorem, aby mužstvo ještě o něco víc vyburcovali. Čím víc budou slyšet a budou nás povzbuzovat v momentech, kdy to bude potřeba, tak je to jen dobře. Pokud vytvoří atmosféru jako již několikrát, tak to bude úplně skvělé," přeje si trenér Plíšek. Proto doražte v neděli v 19:30 na teplická Stínadla a pořádně fanděte žlutomodrým.

Stínadla TV