Obrázek článku

David Vavruška: Dařilo se nám produkovat stejný fotbal jako na domácí půdě

Teplický trenér David Vavruška po zápase v Příbrami byl sice zklamaný z výsledku, ale cenil si na utkání toho, že se hráči snažili produkovat stejný fotbal jako v předchozích domácích zápasech a také toho, že se jim podařilo dotáhnout stav 0:2.

Jak hodnotíte utkání?

"Já začnu tím pozitivním. Pozitivní na dnešním zápase je, že jsme chtěli produkovat stejný fotbal jako hrajeme doma, což se nám většinu času dařilo, i když ne pořád. Chceme, aby mužstvo mělo svoji tvář každou sobotu.

Dali jsme dvě branky venku, to je také v pořádku. Vážím si toho, že mužstvo má vnitřní sílu. Stejně jako jsme se oklepali z direktu od Olomouce, tak jsme se dokázali i dnes dostat ze stavu 0:2."

Co vás tedy stálo bodový zisk?

"Potopily nás dnes klíčové momenty. Z toho, jak padly branky, jsme nebyly překvapeni. Věděli jsme, že takhle padnout můžou, ale udělali jsme chyby. V zápase rozhodují několikavteřinové momenty a ty jsme nezvládly."

Jak se díváte na penaltu, ze které Příbram skórovala?

"Na první pohled je to legální gól, pokud byl Bednář v době kopu 9,15 metru od míče v momentě kopu. Pokud nebyl, pak branka platit neměla."

Pro vás to byl návrat do Příbrami, kde jste působil a na místním stadionu jste se dokonce ženil. Měl zvýšenou motivaci?

"Ne, to ne. Pořád tu bydlím nedaleko stadionu. Měl jsem tak deset minut zvláštní pocit, když jsem na ten stadion přicházel, protože vzpomínky na místní prostředí jsou příjemné. Chtěl bych také poděkovat fanouškům za přivítání."

Co říkáte na formu na Martina Filla, dnes skoro sám vyrovnal utkání...

"Nevyrovnal ho sám, je nás na to hodně, včetně hráčů, realizačního týmu i mě. (úsměv) Mě se v přípravě nechtělo věřit, že Martin nemá prodlouženo v Příbrami. Tuhle informaci jsme zkusili rychle využít a povedlo se nám ho přivést. Martin má nyní obrovskou formu a hlavně se ohromně rychle začlenil."

Stínadla TV