Obrázek článku

Č.Budějovice - Teplice 3:0 (2:0)

Značně obměněnou sestavu vyslal na hřiště v posledním kole Jiří Plíšek. Nechal odpočívat většinu opor, včetně reprezentantů Grigara s Kleinem a na lavičku náhradníků dokonce nominoval mladíky Melunoviče s Jablonským z B mužstva. Naopak na druhé straně k utkání vyběhl také Petr Benát, jenž do loňské sezóny působil v Teplicích a nyní se také dostal do reprezentační nominace Františka Straky.

Zápas dlouho odpovídal tomu, že oběma mužstvům již o nic nejde a hraje se tak prakticky jen o čest. Šance se začaly objevovat až téměř po půlhodině hry. Nejprve v 25.minutě Pavel Verbíř po Haškově sklepnutí střílel nad. Ve 30.minutě si podobně počínal po rohovém kopu Smejkal.


Domácí se prosadili ve 33.minutě, když se zblokovaný přímý kop odrazil k Husdsonovi, jenž ho bez přípravy poslal o břevno do branky - 1:0. Na tribunách to zahučelo také o dvě minuty později, jelikož Mezlík vyslal svůj pokus z úhlu těsně vedle. Do poločasu propukla radost tribun ještě jednou, Petr Benát napřáhl za vápnem, jeho střela byla dvakrát tečována a míč přeletěl zkoprnělého Martina Slavíka - 2:0.

Hned na začátku druhé půle se prvoligové premiéry dočkal teplický odchovanec a nadějný mladík v jedné osobě Radim Breite. V 61.minutě podklouzl ve vápně Petr Lukáš a umožnil tak Dynamu do třetice skórovat, prosadil se Sedláček.

V 69.minutě pěkně zpoza vápna vypálil Hesek. Čtvrthodiny před koncem došlo k další prvoligové premiéře, místo Pavla Haška naskočil věkem ještě dorostenec Alen Melunovič. Ještě mladší než Melunovič je David Jablonský, jenž nahradil v 85.minutě Vlastimila Vidličku.

Teplice tak sice v posledním kole inkasovali tři branky prohráli 3:0, ale trojka svítila také na pomyslném ukazateli počtu nováčků v Gambrinus lize. Trojice Breite, Melunovič, Jablonský jistě nasbírala cenné zkušenosti, které prodá třeba již v následujícím ročníku nejvyšší soutěže.

Č.Budějovice - Teplice 3:0 (2:0)
Branky:
33.Hudson, 45.Benát, 61.Sedláček.
ŽK: 33.Lukáš.
Rozhodčí: Adam - Teuber, Koval.
Diváci: 2985.
Sestavy:
Č.Budějovice:
Kučera - Laurinc (85.Nitrianský), Homoláč, Riegel, Žižka, - Hudson, Hílek, Benát, Mezlík (88.Dobal) - Sedláček, Timm (75.Jasanský).
Teplice: Slavík - Vidlička (85.Jablonský), Smejkal, Lukáš, Rosa - Verbíř, Doležal, Vaščák (46.Breite), Stožický, Hašek (75.Melunovič) - Hesek.

Stínadla TV