Obrázek článku

Zlín - Teplice 1:1 (1:0)

Ve 22.kole Gambrinus ligy zavítali svěřenci trenéra Plíška na zlínskou Letnou. Jelikož si domácí celek vybral pro utkání žluto-modrou barevnou kombinaci dresů, museli naši hráči nastoupit komplětně v bílém. Utkání přihlížel také otec Osamy Elsamniho, jenž přicestoval do České republiky na krátkou návštěvu svého syna.

Hned po čtyřech minutách se domácí obranou probíjel Vondrášek, byl zastaven Čelůstkovou kopačkou v obličeji a musel být kvůli zranění nahrazen Marešem. Poté se toho na hřišti dlouho mnoho nedělo, štěstí zkoušeli domácí Žůrek s Bačou, ale oba vypálili mimo. Stejně si počínal na druhé straně také levačkou Mareš.


V 29.minutě vysunul Mareš pěkně Vachoušek, ale u míče byl dříve zlínský brankář Baranek. Když už se zdálo, že se půjde do kabin za bezbrankového stavu, tak Rýdel nejprve vyslal velmi nebezpečný přímý kop, který Grigar vytáhl na rohový kop, po kterém se hlavou prosadil Čelůstka a domácí se ujali vedení.

V druhé půli se sice tepličtí i nadále snažili útočit, ale všechny akce končili na pozorné obraně Zlína.

Až v 68.minutě dva na jednoho uháněli Elsamni s Mahmutovičem po tom, co prvně jmenovaný přesprintoval Čelůstku, přihrávku však japonsko-egyptský útočník poslal jen do náručí Baránka. Následně hlavou lízl přímý kop Verbíře Klein, ale na brankové čáře domácí znovu zachránil zkušený brankář.

V 72.minutě se Grigar vyznamenal proti dělovce Vyskočila, kterou nadvakrát lapil. Za několik minut se řítil sám na brankáře Verbíř, prostrčil si míč kolem Baránka, který nechal v souboji ruce přes které zkušený matador upadl. Místo penalty však rozhodčí Kocourek udělil Pavlu Verbířovi žlutou kartu za simulování.

Podobně jako v první půli už se blížil hvizd rozhodčího, když se začali dít věci, Pavel Verbíř zahrál rohový kop z něhož Jakub Mareš vyrovnal a zařídil tak našemu mužstvu bod z dnešního utkání.

Zlín - Teplice 1:1 (1:0)
Branky:
45.Čelůstka - 89.Mareš.
ŽK: 4.Vyskočil, 49.Malcharek, 58.Trubila, 79.Baranek - 81.Verbíř.
Rozhodčí: Kocourek - Gallo, Kolařík.
Diváci: 2337.
Sestavy:
Zlín:
Baránek - Malcharek (90.Zbožínek), Kroča, Čelůstka, Trubila - Vyskočil (73.Musil), Rýdel, Dostálek, Šmahaj - Bača (68.Kroupa), Žůrek.
Teplice: Grigar - Vidlička (59.Elsamni), Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič, Matula, Vachoušek, Stožický (67.Verbíř) - Mahmutovič, Vondrášek (7.Mareš).

Stínadla TV