Obrázek článku

Teplice - České Budějovice 3:0 (2:0)

S Tomášem Hunalem a Pavlem Kučerou v sestavě a naopak s Petrem Benátem pouze na tribuně dorazili České Budějovice k utkání třetího kola Gambrinus ligy na teplická Stínadla. V domácí sestavě chyběl distancovaný Milan Matula. Toho uprostřed záložní řady nahradil Admir Ljevakovič, na jeho místo na pravém kraji se stáhl Jakub Mareš a do útoku se vrátil Aidin Mahmutovič.

Budějovičtí jakoby nechali veškerou koncentraci v šatně a žlutomodří je od první vteřiny jasně přehrávali. Už ve 20.vteřině centroval Mahmutovič a Kučera musel v souboji s Vondráškem odvrátit na roh. I z toho zahrozilo nebezpečí. Odražený míč se dostal ke Stožickému, který dělovkou trefil Kučeru.


Skóre se změnilo "až ve 4.minutě, když Vidlička poslal nádherný dlouhý pas přímo na nohu Stožického, který jej bez přípravy usměrnil do branky. Dalším krásným balónem za obranu vyslal ve 22.minutě Vachoušek do sólo úniku Mahmutoviče. Bosenský rychlík se většinou v těchto situacích nemýlí a svůj přehled ukázal i nyní - 2:0.

O další dvě minuty později se až k malému vápnu prokličkoval Antonín Rosa, ale míč z úhlu vyslal pár centimetrů vedle pravé tyče. Právě po centru Rosy mohl zvýši těsně před přestávkou Mareš, avšak míč hlavou neusměrnil do branky.

I v úvodu druhé půli Teplice nepolevily. Nedostavovaly se sice vyložené šance, ale svěřenci trenéra Plíška drželi míč a hosty takřka k ničemu nepouštěli. A dokonce ještě zvýšili vedení, po krásné kombinace, kdy míč putoval po ose VVV - Vachoušek, Verbíř, Vidlička, se posledně jmenovaný do balónu razantně opřel a vstřelil druhou branku v posledních dvou střetnutích. Domácí si tak za krásného počasí bez problému poradili s budějovickým Dynamem 3:0.

Teplice - České Budějovice 3:0 (2:0)
Branky:
4.Stožický, 22.Mahmutovič, 79.Vidlička.
ŽK: 86.Ljevakovič - 58.Mezlík, 66.Leština.
Rozhodčí: Příhoda - Večeřa, Pelikán.
Diváci: 3956.
Sestavy:
Teplice:
Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Mareš, Ljevakovič, Vachoušek, Stožický (77.Hesek) - Mahmutovič (86.Merzič), Vondrášek (68.Verbíř).
Č.Budějovice: Kučera - Riegel, Žižka, Hunal, Leština - Hudson (54.Šíma), Homoláč, Mezlík (80,Timm), Dolejš - Meszároš, Sedláček (27.Ondrášek).

Stínadla TV