Obrázek článku

Slavia - Teplice 2:1 (2:0)

S testovaným brankářem Buchtou v sestavě dnes nastoupili naši hráči na Vyšehradě proti pražské Slavii. V nominaci k utkání chyběli třeba Jakub Mareš, Andrej Hesek nebo Aidin Mahmutovič. "Mají drobné šrámy, tak jsme je raději šetřili, ale mělo by to být jen krátkodobé," vysvětloval trenér Plíšek. Na druhé straně ještě chyběli nové posily Fořt, Kaufman a Besta, přesto Slavia nastoupila téměř s tou nejsilnější sestavou.

Utkání nezačalo pro žlutomodré dobře, při přímém kopu ve třetí minutě proletěl míč pod zdí k osamocenému Toleskému, který nedal Buchtovi šanci. V páté minutě se do šance dostal Matula, nadůraznou hlavičku lapil Vaniak. 


Po čtvrthodině hry napřáhl z dálky Šmicer, míč mu na poslední chvíli skočil a přeletěl teplického brankáře až do sítě - 2:0. Ve 23.minutě zakončoval po centru Stožického Smejkal, ale trefil jen obránce sešívaných.

Na druhé straně se vytáhl Buchta proti přímému kopu Belaida. Ohrozit Vaniaka mohl překvapivě ve 38.minutě Tavares, když odvracel centr Gašparíka, míč proletěl jen těsně kolem pravé tyčky.

Po změně stran byli tepličtí aktivnější, nejdříve byl faulován ve vápně Klein, avšak píšťalka se neozvala. Poté napřáhl za šestnáctkou Ljevakovič a Diviš měl plně ruce práce míč vyrazit.

Snížení přišlo v 63.minutě. To už byl na hřišti Tomáš Vondrášek, který vybojoval míč. Ten se posunul po ose Stožický, Matula až k Vachouškovi, který obstřelil Diviše a korunoval tak svůj velmi dobrý výkon.

Poté hra dlouho probíhala ve středu hřiště, uvést se brankou mohl hned v druhé minutě ve žlutomodrém dresu Osama Elsamni, když hlavou po přímém kopu zamířil těsně nad břevno.

Na druhé straně měla Slavia šanci na zvýšení, ale pěkný obranný zákrok předvedl Jindráček. Utkání nakonec skončilo výsledkem 2:1, ale jistě by mu slušela remíza.

Slavia - Teplice 2:1 (2:0)
Branky:
3.Toleski, 15.Šmicer - 63.Vachoušek.
ŽK: Brabec - Lukáš, Rosa.
Sestava Teplic: Buchta - Vidlička, Klein, Lukáš, Rosa - Stožický (79.Elsamni), Ljevakovič, Matula, Gašparík (75.Verbíř) - Vachoušek (83.Jindráček), Smejkal (60.Vondrášek).

Stínadla TV