Obrázek článku

Už se rýsují první nové tváře pro zimní přípravu

Ihned po skončení podzimní části ligové soutěže začalo klubové vedení pracovat na posílení kádru. První výsledkem jednání bylo stvrzení přestupu Vlastimila Stožického. Dále se vrací z hostování Andrej Hesek z Jablonce, Martin Slavík z Příbrami a Jan Bartoš s Tomášem Vondráškem z Ústí nad Labem.

Především návrat defenzivního univerzála Bartoše přezdívaného Piškot překvapil. "V Ústí postupem času vypadl ze sestavy na úkor zkušených Džubana a Valenty, Je to však mladý hráč a zaslouží si, abychom ho vyzkoušeli v přípravě, případně může hrát i na kraji obrany, v čemž je jeho devíza," vysvětluje volbu trenér Jiří Plíšek.


Absolvovat jarní část sezóny by měl s mužstvem i záložník ze Slovenska Blažej Vaščák, který se ihned po svém přichodu na hostování zranil. "Je po operaci kolena a do přípravy by se měl zapojit v únoru. Vyjednali jsme s italskou stranou, že můžeme opci uplatnit až později, takže ho pořádně vyzkoušíme," přiblížil situaci ředitel klubu František Hrdlička.

Zajímavou posilou by mohl být také mládežnický reprezentant Japonska, jenž by měl s týmem taktéž zahájit přípravu. Další posily jsou nyní v jednání. "Máme za sebou první jednání se Spartou i Slavií, ale jména zatím nebudeme zveřejňovat, protože jednání jsou na začátku," nechtěl být zatím konkrétní František Hrdlička.

Známé už jsou i první odchody, Michal Daněk by se měl vrátit na zimní přípravu do Plzně a Josef Kaufman změní své hostování ve Vikingu Stavanger v přestup. "Daněk míří do Plzně, ale může se stát, že se sem vrátí. Na Kaufmana s největší pravděpodobností Viking uplatní opci a on tam tak zamíří na přestup," potvrdil Hrdlička. Prozradil také, že je zájem o trio Mahmutovič, Rosa, Lukáš. "Všechny jezdili pozorovat skauti ze zahraničí, největší dojem udělal asi Mahmutovič, ale nikoho již uvolňovat nechceme," dodal.

Stínadla TV