Obrázek článku

Zurab Tsiskaridze přichází do Teplic

Teplicím se dnes upsal gruzínský hráč Zurab Tsiskaridze, který zaujal v sobotním duelu proti FK Ústí nad Labem. Klub v průběhu týdne zahájil jednání o jeho případném angažmá v FK Teplice, které se dnes podařilo dotáhnout do úspěšného konce. "Všimli jsme si, že právě vůdcovské schopnosti a velké zkušenosti hráče by se nám v jarních bojích skutečně hodily, proto jsme se pokusili hráče získat pro náš klub," říká sportovní ředitel našeho klubu Jan Skýpala.

"Dozvěděli jsme se, že hráč byl během našeho vzájemného zápasu s Ústím nad Labem představován vícero českým klubům, když jsme se, po potížích v utkání s RB Leipzig, v týdnu s trenérem rozhodli k posledním úpravám hráčského kádru, tušili jsme, že můžeme být s naší nabídkou v konkurenci jiných českých klubů. O to větší bylo moje překvapení, když nám hráč po přímém kontaktování sdělil, že je stále volný a na cestě zpět domů," přiblížil průběh jednání Jan Skýpala.

Hráč byl potěšen, že Teplice na poslední chvíli do jeho transferu vstoupily: "Mým cílem, když jsem přijížděl do České republiky, bylo zamířit do nejvyšší soutěže, po určitých peripetiích se tento cíl povedlo splnit. Teď už se můžu dívat jen dopředu, je potřeba přestat mluvit a začít tvrdě pracovat a hrát, abychom posunuli Teplice do vyšších pater tabulky," říká rozhodně nová posila žlutomdrých.

Devětadvacetiletý Tsiskaridze má za sebou bohatou kariéru, v mládeži působil v polské Waršavě, odkud zamířil do brazilských klubů AA Internacional a Barueri. První ostruhy mezi dospělými začal sbírat v třetiligovém francouzském FC Séte. Poté už zamířil za oceán, kde postupně prošel Miami FC, Vancouver Whitecaps a Montreal Impact. Následovalo angažmá v ruském Amkaru Perm, švédském Jönköpinks Södra a thajském Bangkok Glass. Naposledy pak působil v San Antonio Scorpions v NASL, tedy soutěži, kde se utkával například se slavným Raulem. V minulé sezóně Tsiskaridze upoutal v dresu škorpiónů například brankou z vlastní poloviny hřiště, kterou vstřelil do sítě Minnesoty United. Podobný gól už se mu navíc povedl také během angažmá ve Švédku.

Na zkušeného Gruzínce, který hovoří pěti jazyky a může nastupovat na pozici stopera, levého beka, ale i jako štítový záložník, Teplice ihned zapůsobily. "Je to skvělé být v takovém týmu, poznal jsem, že tu každý jedná a pracuje přímo. Z příchodu do Teplic mám jen pozitivní pocity. Lidé jsou skvělí, zázemí také, takže zatím samá pozitiva, ale jak už jsem řekl, teď je potřeba přestat mluvit a začít pracovat, od toho jsem tu," říká závěrem Zurab Tsiskaridze, který by se mohl divákům představit už zítra při generálce proti Varnsdorfu.

Stínadla TV