Obrázek článku

Libor Macháček na střídačce jako hráč

Kdo včera zavítal na jabloneckou střelnici a podíval se na sestavu Teplic mohl si připadat, že se vrátil o deset let zpět. Na soupisce totiž nalezl jako druhého brankáře Libora Macháčka.

Osmatřicetiletý nyní již trenér brankářů zaskakoval za zraněného Michala Daňka, který odnesl naraženým nártem zápas béčka s Jirny. "Michal se včera zranil v utkání juniorky a opravdu s tím nešlo chytat, proto jsem byl na lavičce já," přiblížil zranění Daňka sám Macháček.

"Šli jsme s tím už do podzimní části, proto jsme mu udělali registraci a ukázalo se to jako promyšlený tah, proto jsme neuvažovali o povolání brankáře třeba z B týmu," pochvaloval si "angažování" Macháčka trenér Jiří Plíšek.

Libor Macháček v Teplicích ještě jako hráč působil pět let od roku 1996 do roku 2001. Poté odešel do Mladé Boleslavi, kde v lednu 2004 ukončil aktivní kariéru. Začal trénovat gólmany v Jihlavě, kde však při zranění svých svěřenců znovu oblékl rukavice a postavil se do branky v druhé lize. V loňské podzimní části sezóny byl dokonce jedničkou Jihlavy, ale i přesto se podruhé rozloučil s kariérou a vrátil se do Teplic jako trenér brankářů.

Stínadla TV