Obrázek článku

Jablonec - Teplice 0:2 (0:0)

V 11.kole Gambrinus ligy zavítali tepličtí do Chance areny do Jablonce, kde čelili domácímu Baumitu. Překvapivě se na střídačce objevil asistent trenéra Libor Macháček, jelikož dosavadní dvojka Michal Daněk se včera zranil během utkání B týmu.

Trenér Plíšek musel kvůli zranění postrádat taktéž Vlastimila Vidličku a Admira Ljevakoviče. Tentokrá tak vyběhla základní jedenáctka pouze s jedním defenzivním štítem.


Utkání začalo šancí Davida Lafaty, který se uvolnil ve středu obrany. V 10.minutě hlavičkoval na druhé straně doprostřed branky Tomáš Jun. Ten samý hráč po čtvrthodině přesprintoval domácího kapitána Homolu a ten za jeho zastavení viděl červenou kartu. Z následného přímého kopu pořádně vystrašil brankáře Špita Martin Klein, avšak zkušený strážce svatyně míč vyrazil na roh.

V 25.minutě se v takřka stoprocentní šanci ocitl Štěpán Vachoušek, balón se k němu dostal po nepovedené střele Jiřího Sabou, ale bývalý reprezentant vypálil pouze nad branku.

Po půlhodině hry měl další šanci Martin Klein, ale hlavičku po rohovém kopu nevtěsnal do branky. Těsně před půli vyslal pěknou střelu Michal Doležal, ta proletěla těsně nad břevnem. Velkou šanci měl ještě Jun po centru Rosy, ale jeho přehození brankáře neskončilo v síti, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Po příchodu do druhého poločasu tempo žlutomodrých trochu polevilo a dvakrát zahrozil levačkou Hloušek, avšak poté znovu Teplice přebrali iniciativu. Neprve Vachoušek nasazoval kličku, aby se uvolnil sám na brankáře, bohužel mu míč sebral Pavlík.

Skvělé střídání se povedlo Jiřímu Plíškovi, v 70.minutě poslal na plac Aidina Mahmutoviče a ten o tři minuty později krásně našel Jakuba Mareš, který mazácky zakončil.

Poté předvedl dva skvělé zákroky Tomáš Belic, když vyrazil dvě nebezpečné střely. Na konci utkání se znovu radovali Teplice, obraně utekl Aidin Mahmutovič, chladnokrevně obešel brankáře a rozhodl. Teplice si tak po deseti letech odvezli z Jablonce výhru.

Jablonec - Teplice 0:2 (0:0)

Branky: 73.Mareš, 90.Mahmutovič.
ŽK: 41.Mareš - 51.Klapka.
ČK: 13.Homola.
Rozhodčí: Matějek - Filípek, Santarius.
Diváci: 2625.
Sestavy:
Jablonec:
Špit - Zábojník, Homola, Huber, Hamouz - Michálek (83.Kocourek), Pavlík, Žofčák, Klapka (83.Valenta), Hloušek (66.Eliáš) - Lafata.
Teplice: Belic - Matulu, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř (70.Mahmutovič), Sabou, Doležal, Mareš (90.Merzič) - Jun (84.Štohanzl), Vachoušek.

Stínadla TV