Obrázek článku

Martin Slavík: Penalty jsou o štěstí

Martin Slavík měl včera velký podíl na bodovém zisku ze zápasu s Jabloncem, kromě několika skvělých zákroků se zaskvěl také chycenou penaltou, což se mu podařilo už ve druhém utkání za sebou.

Jak berete remízu?

"Je to takové....nevím, co říct. Mám takové smíšené pocity. Hrozně jsem si přál, abychom udělali tři body, ale Jablonec měl taky spoustu šancí. Na jednu stranu mě mrzí, že jsme v závěru obrat nezavršili, ale za musíme být soudní a remíza je asi zasloužená."


Individuálně ale musíš být spokojený...

"Od hodnocení jsou jiní, já se nerad sám hodnotím. Samozřejmě mám radost, že jsem chytil penaltu a měl jsem další zákroky, ale vyměnil bych to za tři body."

Podařilo se ti chytit penaltu...

"Bylo to takové, že jsem se rozhodoval podle toho, kdo půjde kopat a trošku podle rozběhu. Je to ale hodně o štěstí. Řekl jsem si, že půjdu do prava a vyšlo to."

Navíc to byla druhá penalta za sebou, co jsi chytil...

"Je to podruhé, ale pořád je to hodně o štěstí."

Stává se z tebe penaltový specialista?

"Na stará kolena asi ano. Teď to tak vychází a jsem za to strašně rád."

Vedeš si nějakou celkovou bilanci penalt v lize?

"Už jsem jich v lize pár chytil. Chytil jsem Necidovi, když jsem byl v Příbrami, tady jsem chytil Bakošovi, minule Dočkalovi a teď také Pospíšilovi, takže samá velká jména."


Poté jsi také zlikvidoval samostatný nájezd Mingazoval...

"Bylo to o tom, že jsem to do poslední chvíle ustál, jinak bych to asi neměl. Vyšlo to, že jsem to chytil a drželo nás to nad vodou."

Stínadla TV