Obrázek článku

Teplice - Ostrava 1:0 (0:0)

Tepličtí hráči Na Stínadlech přivítali těžkého soupeře z Ostravy. Baník přijel i s Václavem Svěrkošem, jenž během reprezentační pauzy laboroval se zraněním. Na soupisce domácích ještě chyběla dvojice posil Daněk, Vaščák, prvně jmenovaný odjel do Toužimi s juniorkou, druhý ještě neměl administrativně dořešen přestup. Naopak v základní sestavě se objevil Milan Matula, jenž nahradil ve stoperské dvojici distancovaného Petra Lukáše.

Po dlouhé době se na v ligovém zápase ukázal v útoku Jakub Mareš, jemuž tato pozice velmi svědčila v pohárovém klání v Děčíně, dnes se však neprosadil, i přesto tepličtí zvítězili 1:0.


Už v šesté minutě se na přímý kop Doležala z poloviny hřišti natahovali Sabou a Rosa, míč je přeskočil a bez problémů ho do rukavic ukryl Petr Vašek. O tři minuty později měl obrovskou šanci Jakub Mareš, těsně před hostujícím brankářem nastavil nohu do centru Stožického, ale míč nevtěsnal mezi tři tyče. Mladý ofenzivní hráč se snažil Vaška překonat akrobaticky po čtvrt hodině hry, vystřihl nůžky, které skončily stejně jako jeho předchozí pokus.

První hrozba před domácí brankou se naskytla v 25.minutě. Vidlička nastřelil odkopem Střihavku, pozorný Belic však byl na svém místě a míč chytil. O tři minuty později vyslal projektil bývalý reprezentant Galásek, míč proletěl těsně kolem pravé tyče a nechal tak žlutomodré fanoušky klidnými.

Ve 33.minutě vyslal krásnou střelu z poza vápna Stožický, Vašek musel míč krotit nadvakrát. Těsně před koncem poločasu protáhl ještě Tomáš Marek Belice střelou k pravé tyči. Slovenský gólman konečky prstů míč vyrazil na roh, ze kterého nic nevzešlo. Po poločase byl tak stav zápasu 0:0.

Začátkem druhého poločasu brzdily hru obou mužstev nepřesnosti. To se změnilo ve 62.minutě, Stožický poslal přímý kop z poloviny hřiště, Klein ho hlavičkou vrátil od koncové čáry před branku, kde míč uklidil do sítě Jiří Sabou - 1:0.

Naprosto zbytečné oslabení přišlo pro domácí o sedm minut později, Verbíř si po neodpískaném faulu na svou osobu důrazně žádal nápravu u pomezního rozhodčího a hlavní arbitr Královec mu udělil druhou žlutou kartu.

Ostrava se tímto momentem posadila na koně, v 74.minutě nejprve před Střihavkou výborně zakročil Belic a o minutu později tvrdá střela z kopačky Tchuře přeletěla těsně branku.

Závěr zápasů byl velmi vypjatý, v 87.minutě domácí brankář vyrazil Otepkův přímý kop mířící do šibenice. V 90.minutě následovalo vyloučení Neuwirtha po druhé žluté kartě a poté také strkanice po závěrečném hvizdu, po které se k zemi skácel Antonín Rosa. To však nic nezměnilo na vítězství teplických barev a důležitých třech bodech pro ně.

Teplice - Ostrava 1:0 (0:0)
Branky:
62.Sabou.
ŽK: 44.Verbíř, 71.Mareš, 85.Mahmutovič - 62.Neuwirth, 65.Tchuř, 76.Marek, 83.Zeher, 89.Svěrkoš.
ČK: 69.Verbíř - 90.Neuwirth.
Rozhodčí: Královec - Lhoták, Gallo.
Diváci: 4150.
Sestavy:
Teplice:
Belic - Vidlička, Matula, Klein, Rosa - Stožický (84.Smejkal), Sabou, Doležal, Verbíř - Jun (54.Mahmutovič, 90.Jindráček), Mareš.
Ostrava: Vašek - Řezník (83.Lukeš), Neuwirth, Bolf, Tchuř - Otepka, Galásek, Marek, Lička (68.Zeher) - Svěrkoš, Střihavka.

Stínadla TV