Obrázek článku

Plzeň - Teplice 1:1 (1:1)

Naši hráči dnes nastoupili k utkání 5.kola Gambrinus ligy na stadionu plzeňské Viktorie ve Štruncových sadech. Premiéru v první lize si připsal levý obránce Aleš Hanzlík, který nahradil Antonína Rosu.

Naši zkusili zahrozit hned po rozehrávce, k odraženému míči se dostal Ljevakovič, střelu však vyslal vysoko nad. Podobně si počínal i Horváth z přímého kopu o chvilku později.


Žlutomodří se pokoušeli střílet i z poza vápna, skákavá střela Štohanzl ani Doležalův projektil levaškou, však Poštulku moc neprověřil. Hodně práce měl Belic v 26.minutě nejprve Horvát vystřelil doprostřed a znásledné akce Varadi tečovanou střelou protáhl slovenského brankáře.

O pět minut později fauloval těsně před vápnem Hanzlík Varadiho a následným přímým kopem propálil Horváth zeď a míč zaplul za bezmocného Belice. Dvě minuty před koncem se naši konečně prosadili, i když ne tak úplně, Michal Doležal zahrál přímý kop a Marek Smola si ho srazil do vlastní sítě, branka na konto teplických se tak připsala po symbolických 333 minutách.

Hned po poločase domácí chtěli strhnout vedení na svou stranu, nejprve Varadi pálil nad a o chvilku později střelu toho samého hráče musel z brankové čáry vykopnout Klein.

Poté začala pasáž rozkouskovaná fauly, střídáním a kartami, když už se vyskytly na obou stranách střely, tak buď nepřesné nebo naopak doprostřed branky.

V 84.minutě nastala další ligová premiéra v našem dresu, na hřiště se místo Michala Doležala dostal Tomáš Vondrášek. A hned o minutu později mohl nahrát na vedoucí branku, u pravé čáry obelstil Smolu nacentroval míč krásně na hlavu Vachouška, který nechal vyniknout Poštulku.

Plzeň poté vrhla poslední síly do útoku, několikrát zahrozila, avšak Tomáš Belic se vyznamenal a udržel pro Teplice bod za remízu 1:1.

Plzeň - Teplice 1:1 (1:1)
Branky:
31.Horváth - 43.Smola.
ŽK: 66.Varadi, 69.Mlika, 90.Horváth - 29.Hanzlík, 45.Doležal, 90.Belic
Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Vysloužil.
Diváci: 7155.

Sestavy:
Plzeň:
Poštulka - Limberský, Rada, Navrátil, Smola - Rezek (73.Vaculík), Trapp, Horváth, Jiráček (83.Rodrigues) - Varadi, Tatanashivili (68.Mlika).
Teplice: Belic - Vidlička, Lukáš, Klein, Hanzlík - Doležal (84.Vondrášek), Sabou, Ljevakovič, Štohanzl (61.Stožický) - Smejkal (69.Vachoušek), Jun.

Stínadla TV