Obrázek článku

FC Tescoma Zlín x FK Teplice - komentář k zápasu

Fotbalisté Teplic mají další plusový bod do ligové tabulky. V 18. kole 1. Gambrinus ligy totiž uhráli na horké a rozbité půdě ve Zlíně remízu 0:0. "Každý bod z venku je dobrý. Ale až závěr sezony ukáže, jakou bude mít tento cenu," nechtěl přemítat nad hodnotou bodového zisku teplický kouč Vlastislav Mareček. "Ve Zlíně je horká půda, těžce se na ní vyhrává. Domácí dali břevno, my měli nějaké přiležitosti, ale ani jedna strana neudělala krok, aby strhla vedení na svou stranu. Přitom první vstřelený gól by byl asi vítězný," vytušil z průběhu utkání. "Mohli jsme i vyhrát, ale i prohrát, takže remíza je asi zasloužená," domníval se brankář Tomáš Poštulka.

Mimořádně těžký terén předurčil, že se nebude hrát žádný kombinační a oku lahodící fotbal. "Bylo jasné, že to bude o účinnosti v osobních soubojích, o sebeobětování a že to nebude pohledný fotbal. Proto šli do hry více silové typy," vysvětlil Mareček, proč nehráli techničtí hráči jako Benát nebo Jirsák. "Nebylo to tak hrozný, až ve druhé půli to přimrzalo. Čekal jsem to horší," popsal terén Poštulka. Žlutomodří měli největší obavy o výsledek zhruba deset minut před koncem, kdy domácí přitlačili a nastřelili břevno. "Kluky jsem na to upozorňoval. Když jsem ve Zlíně působil, tak jsme tady zápasy otáčeli v závěru. Na těžkém terénu ubývají síly a díky standardkám následuje tlak. My měli pasáž, že jsme nezískávali odražené míče a z toho pramenily střely a následný tlak soupeře," uvedl Vlastislav Mareček. 


Fotografie ze zápasu najdete v sekci "Liga živě".


FC Tescoma Zlín - FK Teplice 0:0 Rozhodčí: Šedivý - Hojsík, Ondo. ŽK: Opiela - Kaufman, Tesařík. Diváci: 1653. Zlín: Baránek - Vidlička, Kroča, Janíček, Dujka - Kraus (60. Zapletal), Opiela, Švach, Lukaštík - Bača (75. Škripec), Činčala (89. Žemlík). Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Hunal (37. Klein), Krmaš - Doležal (70. Tesařík), Szabó, Sabou, Verbíř (90. Fenin) - Kroupa, Džeko.

Stínadla TV