Obrázek článku

1. FC Slovácko_x_FK Teplice - komentář k zápasu

Ani třetí pokus na jaře nevyužili tepličtí fotbalisté a po další bezbrankové remíze si z Uherského Hradiště odvážejí pouze bod, přestože od 18. minuty hráli v početní převaze. Třetí remízu v řadě podtrhl v závěru střídající Rilke, když nastřelil břevno. Teplické čekání na gól se tak protáhlo na 210 minut, přesto se žlutomodří v tabulce posunuli na druhé místo.

Už ve 2. minutě utkání sice vylétly radostí ruce všech teplických hráčů do vzduchu a Kostaričan Sunsing začal oslavovat svůj první gól v dresu Teplic, jenže rychlá branka nemohla pro ofsajd platit.


Největší událostí první půle se tak stalo vyloučení domácího Dostálka, který v 18. minutě po vzájemném souboji s Feninem přišlápl ležícího teplického útočníka a musel předčasně ze hřiště.

Početní převaha se na trávníku příliš neprojevila. Míč se sice nejčastěji pohyboval na teplických kopačkách, ale prosadit se s ním žlutomodrým proti pozorně bránícímu soupeři nedařilo. Slovácko většinou naivní akce Teplic v pohodě likvidovalo v bezpečné vzdálenosti od vlastního pokutového území a jen vyjímečně pustilo žlutomodré před Drobiszovu branku.

Podařilo se to ve 36. minutě Krmašovi, jehož hlavička však postrádala potřebnou razanci. Slibněji vypadala akce o šest minut později, kdy pro změnu Krmaš zleva centroval a Fenin málem z několika metrů překvapil domácího gólmana. Ve 44. minutě ještě zkoušel Fenin pozornost Drobisze střelou z úhlu.

Větší náboj a více šancí přinesla až závěrečná dvacetiminutovka utkání, do té doby dění na hřišti příliš zajímavou podívanou nepřineslo. Teplicím pomohlo rozhýbat křečovitou hru dvojí střídání, zvláště Emil Rilke svou rychlostí platil na domácí obranu. A právě Rilke si nakonec vybral velkou porci smůly, když v 76. minutě po velkém závaru před domácí brankou hlavičkoval jen do břevna.

O čtyři minuty dříve přitom ještě nevyužili nadějně vyhlížející šanci Fenin ani váhající Szabo, když nedokázali zužitkovat Verbířův centr. Sám Verbíř pak ještě v samém závěru po chytrém pasu ztroskotal tváří v tvář brankáři Slovácka Drobiszovi.

Teplická snaha pokusit se po dvou domácích remízách vybojovat tři body na hřiště soupeře nevyšla, přesto se Tepličtí díky zaváhání Slavie posunuli opět na druhé místo.

1. FC Slovácko – FK Teplice 0:0 (0:0)
ŽK: 5. Verbíř, 18. Fenin, 20. Sabou, 58. Kaufman. ČK: 18. Dostálek. Rozhodčí: Jára - Holub, Tulinger. Diváci: 3826.

FK Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Klein, Krmaš - Doležal (86. Ryška), Benát (64. Szabo), Sabou, Verbíř - Sunsing (64. Rilke), Fenin.

Nejlepší hráč Teplic podle fkteplice.cz: Karel Rada.

Stínadla TV