Obrázek článku

FC Slovan Liberec_x_FK Teplice - komentář k zápasu

Čtyřbrankový debakl v Liberci ukončil po čtrnácti zápasech neporazitelnost Teplic v první lize. Domácí byli jasně lepší, prosadili se však až po zranění Hunala. Mezi střelce se zapsal i Martin Klein, který si dal vlastní gól.

Bez distancovaného Maška začali Marečkovi svěřenci na stadiónu U Nisy jen s osmnáctiletým Brožíkem na hrotu, kterého ze zálohy podporoval Verbíř. Tepličtí se soustředili na defenzívu a snažili se držet aktivně hrajícího soupeře v dostatečné vzdálenosti od Poštulkovy branky. To se jim také dařilo, a tak se prokřehlí diváci dočkali v první půli jen dvou nepřesných střel na teplickou branku a jedné tečované rány, se kterou neměl Poštulka sebemenší problémy.


Prvoligovou podívanou tak fotbalisté obou týmů předvedli až po změně stran, kdy domácí ještě přidali na rychlosti a ze žlutomodrých chvílemi dělali jen statické diváky. Hned v úvodu druhého poločasu navíc musel s poraněným kotníkem střídat obránce Hunal, což udělalo do teplické obrany citelné šrámy. Domácí, kteří chtěli odčinit poslední čtyři remízy, snadno pronikali před teplickou branku, kde hostující hráči s obtížemi zachraňovali své minely.

V 56. minutě ještě Kaufman odvrátil míč po Slepičkově střele z úhlu do zámezí, ale už o pět minut později se skóre přece jenom měnilo. To hostující obrana zapomněla na důrazného Poláka, který v hlavičkovém souboji vyzrál nejen na Velebu, ale následně i na Poštulku. Teplickou černou chvilku potvrdil v 65. minutě obránce Martin Klein, který si po centru Kysela zprava srazil míč do vlastní branky. Přitom právě stejná smůla jej potkala letos na jaře, kdy Liberci stejným způsobem daroval bod.

Liberec dál Teplické válcoval, Hodúr v 68. minutě tváří v tvář nevyzrál na Poštulku, ale hosty dvě rychlé branky přesto do kolen nesrazily. Střídající Veleba vyslal v 75. minutě na Čecha dělovku, kterou domácí gólman kryl jen s velkým štěstím. S jednou jedinou střelou mezi tři tyče, navíc čtvrt hodiny před koncem však Tepličtí na úspěch v Liberci skutečně pomýšlet nemohli.

Zvlášť když v závěrečné desetiminutovce domácí Papoušek v rozmezí několika minut přidal dvě branky, a stanovil tak konečný výsledek na hrozivých 4:0.

FC Slovan Liberec - FK Teplice 4:0 (0:0)
Branky:
61. Polák, 65. Klein (vlastní), 80. a 83. Papoušek. Rozhodčí: Bouše - Holub, Hojsík. Diváků:3551.

FK Teplice: Poštulka - Kaufman (78. Divecký), Rada, Hunal (46. Tesařík), Krmaš - Doležal, Sabou, Klein, Benát - Brožík (57. Veleba), Verbíř.

Hráč utkání podle fkteplice.cz: Petr Papoušek (Liberec)

Střely na branku: 8 - 1
Střely mimo: 6 - 5
Rohy: 3 - 0
Ofsajdy: 1 - 8
Fauly: 16 - 15

Stínadla TV