Obrázek článku

FK Teplice_x_SK Sigma Olomouc - komentář k zápasu

Rozjeté Teplice nezastavila ve 13. kole ani třetí Olomouc, která ve šlágru kola podlehla na Stínadlech těsně 0:1. Dosud neporažení domácí přitom o svém dalším vítězství rozhodli už po čtvrt hodině hry, kdy proměnil pokutový kop Doležal. Olomouc Marečkovi svěřence zejména ve druhé půli potrápila, přesto Tepličtí svého soupeře jasně přestříleli a rohových kopů zahrávali šestkrát více. Druhý gól už domácí nepřidali, třebaže k němu měli několikrát blízko Veleba či Kaufman, jenž v úvodu nastřelil břevno. Teplice si vítězstvím upevnily druhé místo, tři body za vedoucí Spartou.

Žlutomodrým vyšel především první poločas, ve kterém svého soupeře několikrát zatlačili před jeho branku. Sled dalších událostí naznačil hned v první minutě Hunal, jenž po standardní situaci přizvedl míč těsně nad Vaniakovu branku. Olomoucký gólman ale kapituloval až v 15. minutě, když sudí Beneš nařídil pokutový kop za faul Bednáře na Velebu. Penaltu pak s jistotou proměnil Michal Doležal.

Teplice měly vývoj utkání ve své moci a o tři minuty později mohly zvýšit už na rozdíl dvou branek. Kaufmanově hlavičce se však do cesty postavilo břevno. Ve 25. minutě pak Hanáky od pohromy zachránil sám Vaniak, když reflexivně vyrazil hlavičku zcela osamoceného Pavla Veleby. Oběma akcím přitom předcházel perfektní centr Pavla Verbíře, který v pátek oslavil 32. narozeniny.

Hosté se vzchopili až po změně stran, kdy trenér Uličný poslal na trávník Babniče s Kobylíkem. I díky tomu Hanáci srovnali s Teplicemi krok a výrazně se začali hlásit o slovo. Blízko vyrovnání byli v 58. minutě zásluhou akce Bednáře, kterému gólman Poštulka zlikvidoval jasnou gólovou příležitost. V 66. minutě skládali Olomoučtí reparát, ale ani Randa teplického brankáře zprava neprostřelil, byť by jeho dělovka možná protrhla i síť.

Teplický trenér Mareček nabádal své hráče především ke koncentrované hře v obraně, domácí si těsné vedení v klidu hlídali. Pojistit si ho přitom mohli hned několikrát, jenže v koncovce se jim příliš nevedlo. V 63. minutě to nejvýrazněji dokumentoval Veleba, který z několika metrů poslal míč jen na tribunu.

Přesto už Tepličtí žádné drama nepřipustili, nepovolili soupeři očekávaný závěrečný tlak a s jistotou si došli pro vítězství.

FK Teplice – SK Sigma Olomouc 1:0 (1:0)
Branky: 15. Doležal (pen.). ŽK: 55. Mašek – 18. Bednář, 30. Randa.
Rozhodčí: Beneš - Filípek, Pokorný. Diváků: 6345.

FK Teplice: Poštulka - Kaufman, Klein, Hunal, Krmaš - Doležal, Sabou, Benát (90. Ryška), Verbíř - Veleba (68. Tesařík), Mašek (84. Brožík). Hráč utkání podle fkteplice.cz: Pavel Verbíř.

Střely na branku: 6 – 4
Střely mimo: 7 – 2
Ofsajdy: 7 – 3
Rohy: 13 – 2
Fauly: 16 – 20

Stínadla TV