Obrázek článku

1. FC Brno_x_FK Teplice - komentář k zápasu

Tři branky během pěti minut rozhodly o vítězi dohrávky 7. kola mezi Brnem a Teplicemi. Domácí si sice v první půli, která mnoho krásy nepobrala, vytvořili mírnou územní převahu, ale po změně stran jen zkomprněle sledovali Teplické útočné manévry. Žlutomodří nejprve zahrozili Doležalovým břevnem a čtvrt hodiny před koncem také poprvé udeřili. Skóre otevřel Mašek, který hned dvě minuty poté přihrál na druhý gól Benátovi. Opařené Brno ještě dorazil v 78. minutě Doležal. Ani Kroupovo snížení na 1:3 pak už na senzačním vítězství Teplic nic nezměnilo.

Až na Diveckého střelu ze 22 metrů v 10. minutě a Balážův přímý kop tři minuty před přestávkou, kterým brněnský záložník málem vymetl pavučiny pod břevnem Poštulkovy branky, nenabídl první poločas nic, co by splňovalo parametry prvoligového fotbalu. 


Fotbalisté a s nimi i tři tisícovky fanoušků se probudili z letargie až po změně stran, kdy na ofenzívní aktivitě přidali zejména žlutomodří, jenž účinným tlakem drželi soupeře na jeho obranné polovině. A hned bylo před Václavíkovou brankou rušno – v 52. minutě nastřelil Doležal z přímého kopu břevno.

Domácí byli v koncovce nepřesní, a tak se prosazovali opět aktivní Teplice. V 62. minutě ještě pálil po rohovém kopu těsně nad Benát, ale už o několik minut později se tepličtí fanoušci přece jenom dočkali. V 73. minutě doputovala zblokovaná střela Veleby až k Maškovi, který tváří v tvář nadvakrát překonal brankáře Václavíka. O dvě minuty později opět Mašek sklepl Velebův centr přímo na nohu nabíhajícího Benáta, který tvrdou střelou k tyčce podruhé rozvlnil síť brněnské branky.

Obrana Brna se rázem sesypala jako domeček z karet. Brankář Václavík se musel vydat až za hranici pokutového území, jenže fauloval, inkasoval žlutou kartu a vzápětí také třetí branku z přímého kopu Michala Doležala.

Větší ostudu už Brněnští nepřipustili. V závěru ještě Kroupovou hlavičkou zkorigovali výsledek na 1:3. Tepličtí tak další výhrou na půdě soupeře prodloužili svoji sérii bez porážky na osm zápasů a navíc v tabulce poposkočili na druhé místo.

1. FC Brno – FK Teplice 1:3 (0:0)
Branky:
81. Kroupa – 73. Mašek, 75. Benát, 78. Doležal. ŽK: 48. Šustr, 77. Václavík - 28. Mašek, 40. Divecký, 63. Rada. Rozhodčí: Beneš. Diváci: 3155.

Muž zápasu podle fkteplice.cz: Jiří Mašek.

FK Teplice: Poštulka - Krmaš, Rada, Hunal, Kaufman - Doležal (90. Klein), Sabou, Benát, Tesařík - Divecký (68. Veleba), Mašek (82. Verbíř).

Střely na branku: 6 – 5
Střely mimo: 2 – 6
Ofsajdy: 1 – 3
Rohy: 6 – 4
Fauly: 23 – 26

Stínadla TV