Obrázek článku

V sobotu přijede na Stínadla Mladá Boleslav

Po vybojované remíze 1:1 z těžkého utkání ve vršovickém Ďolíčku se Teplice po čtrnácti dnech opět představí svým věrným fanouškům. Od 17 hodin skláři hostí Na Stínadlech atraktivního soupeře, který se rve o evropské poháry – Mladou Boleslav.

Bude se jednat o souboj patřící do již 21. Kola Synot ligy. „Bolka“ přijede na sever Čech bez jednoho měsíce po roce. Určitě si bude vést lépe než tehdy, kdy prohrála rekordně 0:5. Vzpomínáte? Tehdy se žlutomodrým dařilo téměř vše, na co sáhli. Dvě branky dal Litsingi, po jedné přidali Táborský, Potočný a Salami.

Jak tomu bude tentokrát? Trenér David Vavruška už bude mít do zápasu k dispozici Daniela Songoleho, který na Bohemce chyběl vinou karetního trestu. Ten naopak ještě pro jedno utkání trvá Admiru Ljevakovićovi.

Na podzim Tepličtí s Mladou Boleslaví na jejím stadionu odehráli duel, na který se později vzpomínalo jako na tuze atraktivní souboj. Padlo v něm sedm branek, o gól více dali domácí, kteří tak vyhráli 4:3. Za Teplice se trefili Lüftner, Táborský a Fillo, mužstvo trenéra Karla Jarolíma přivedli ke třem bodům góly Magery, Zahustela, Čermáka a Ščuka.

Těžkému sokovi, který na jaře získal z dvanácti možných bodů devět, bude chtít dát branku „ztracený syn“ Roman Potočný. "V lize není žádný soupeř lehký. Bojujeme o záchranu, proto potřebujeme sbírat body, každý nám pomůže. Uděláme všechno pro to, abychom nad Boleslaví vyhráli,“ řekl k nastávajícímu zápasu hrdina z Ďolíčku.

Nejlepším střelcem týmu z města automobilů, jemuž aktuálně patří v tabulce třetí místo, je Lukáš Magera. Proti Teplicím se ale nejvíce daří Janu Chramostovi, brankáře žlutomodrých překonal již pětkrát. Teplický specialista na „Bolku“? Byl jím Aidin Mahmutović – dal jí čtyři branky.

Poslední dobou padá v zápasech sobotních soupeřů hodně branek, diváci se tak mají na co těšit. Střetnutí FK Teplice – FK Mladá Boleslav začíná na Stínadlech v sobotu v 17 hodin!