Obrázek článku

Štěpán Vachoušek: Jsme rádi, že jsme mohli vyhrát pro fanoušky

Opět se postavil na hrot útoku a opět byl velmi platný. Ba co víc, Štěpán Vachoušek dal v Ostravě Baníku vítězný teplický gól, díky kterému žlutomodří vyhráli 2:1!

Zápas s Baníkem ve Vítkovicích nebyl jednoduchý, že?
"Nebylo to pro nás vůbec snadné. Myslím si, že bylo na Ostravě vidět, jak hraje bez nervů, v pohodě; běhali, snažili se. Pro nás to bylo strašně důležité utkání, za tři body jsme rádi."

Vy jste určitě věděli, že Baník takto bude hrát, přesto pro vás bylo obtížné se první půlhodinu prosadit…
"To určitě. Rychle nás dostupovali, neměli jsme vůbec na nic čas. Věděli jsme, že to tak bude. Z naší hloupé chyby jsme dostali gól. O to víc si cením toho, že jsme zápas dokázali otočit. Tady moc mančaftů ze středu tabulky a níž vyhrávat nebude."

Dva góly jste dali po rohu. Je to náhoda?
"Náhoda to není. Trénujeme standardky, soustředíme se na ně. Konečně nám to přineslo tři body!"

Teď bude důležité výhru z venku potvrdit doma proti Brnu!
"Nám nezbývá nic jiného, než jít zápas od zápasu. Začalo to Bohemkou, před kterou jsme si něco řekli, vyříkali si to. Od té doby je to od nás víc bojovné, než fotbalové. I když druhá půle proti Mladé Boleslavi byla i fotbalová. Dnes to bylo hlavně o bojovnosti a já jsem rád, že za ni máme body."

Nálada půjde po výhře nahoru, lépe se vám bude dýchat.
"Tu náladu bych chtěl trošku zmrazit. My když začínáme mít dobrou náladu, tak pak přijde z facka. Z takových věcí bychom se měli konečně ponaučit. Samozřejmě, že dobrá nálada je důležitá, ale v nějaké míře."

Je to to, co říká trenér Vavruška? Že se pohybujete na vlnách nahoru a dolů? Že je potřeba se naladit pouze na vítěznou vlnu?
"Pro nás je v tuhle chvíli důležitý každý bod. Výhra je úplně top. Teď nás čeká boj s mančafty, které jsou kolem nás. Tyto body pro nás jsou straně důležité."

Do Ostravy za vámi přijelo hodně fanoušků. Poděkujete jim?
"Tak určitě. Když fanoušek přijede za námi takou dálku, tak mu patří velké díky. Bylo jich tu docela dost, na to, že je to pět hodin cesty. Moc jim za to děkujeme a jsme rádi, že jsme pro ně mohli vyhrát."

Stínadla TV