Obrázek článku

V sobotu míříme na hřiště Jihlavy

Na Vysočinu jezdí tepličtí fotbalisté rádi, v historii nejvyšší soutěže tam ještě neprohráli. Doma se jim ale v posledních dvou sezonách s Jihlavou nedařilo, naposledy padli se svým sobotním soupeřem 0:1. Ve veledůležitém duelu tak mají skláři týmu, který vyznává stejnou barevnou kombinaci, co vracet. Když k tomu připočítáme touhu po odčinění domácího zaváhání s Brnem a vysokou motivaci až po uši v sestupovém bahně namočené Jihlavy, mají se fanoušci na co těšit. Zápas Jihlava – Teplice tak může být důležitou položkou k vyřešení záchranářské tajenky.

Jihlavští naposledy padli v Plzni, před tím doma vybouchli s Příbramí. Body potřebuje více než sůl. „V Plzni to bylo hodně těžké, ale myslím, že i přes porážku jsme obstáli se ctí,“ vrací se k utkání na západě Čech obránce Petr Tlustý.


„Teplice jsou na tom podobně jako my, také nemají moc bodů. Jaká bude cesta k jejich zdolání? Mají vysoké obránce, nakopávané balony tedy na ně hrát nemůžeme. Spíš zkusíme hrát po zemi, nějak se tam prokombinovat,“ ví recept na skláře záložník Petr Nerad. „Musíme navázat na domácí zápas s Olomoucí,“ přeje si tři body Ondřej Šourek, další hráč Jihlavanů.

V případě bodové ztráty by se Vysočina ponořila do bahna, které smrdí druhou nejvyšší soutěží, ještě více. „Stále máme vše ve svých rukách. Nemusíme se na nikoho spoléhat, je to na nás. I výsledky odehraného kola dokazují, že boj o druhého Černého Petra bude ještě hodně vyrovnaný a náročný,“ soudí kouč aktuálně čtrnáctého celku tabulky Synot liga.

Sedm kol před koncem nemají klid ani Teplice. Zvláště po nečekané domácí porážce od Brna je situace Severočechů zase o něco komplikovanější. „Bohužel se nám nepodařilo potvrdit tři body z venku. Nálada v kabině není úplně špatná, ale mohla by být lepší,“ líčí Petr Kodeš, záložník žlutomodrých. Jak zlepšit produktivitu, která jeho tým v posledních kolech trápí? „Došli jsme k tomu, že jsme nebyli nebezpeční dopředu. Nenabíhali jsme si do vápna, kam létali centry. Kluci mají ty centry výborný, musíme být ve vápně ve vyšším počtu,“ nabádá mladý defenzivní středopolař ke zvýšení aktivity. Kodeš má v Jihlavě pozitivní bilanci. „Hrál jsem tam za juniorku a s dorostem, ještě jsem tam neprohrál,“ usmívá se. „To ale bylo v mládežnických kategoriích,“ dodává už s vážnou tváří. 

Do teplické sestavy se již může vrátit Martin Fillo, který naposledy chyběl pro čtyři žluté karty.

Sobotní zápas FC Vysočina Jihlava – FK Teplice se bude hrát v sobotu od 17 hodin v rámci Víkendu otců.  Na jihlavském stadionu tak návštěvníky čeká celá řada zajímavých atrakcí, které se budou vázat právě na rodiny.

Stínadla TV