Obrázek článku

Petr Kodeš: Z juniorky je to velký skok

Už v sobotu hrají Teplice o tři body v Jihlavě. Bude u toho i Petr Kodeš, jarní překvapení základní sestavy, kterou trenér žlutomodrých David Vavruška do boje posílá.

Jaká byla v kabině nálada po nešťastném zápase s Brnem
"My hlavně chtěli potvrdit ty body z venku, což se nám nepodařilo. Nálada byla taková… ne úplně špatná, ale kdyby se utkání se Zbrojovkou zvládlo, tak by byla lepší. Určitě jste rozebírali důvody porážky."

Prozradíš, k čemu jste došli?
"Došli jsme k tomu, že jsme nebyli nebezpeční vepředu. Vzadu jsme si své splnili, ale co se ofenzivy týče, tak jsme vůbec nenabíhali do vápna; když přišel centr ze strany, tak nás tam bylo málo. Vinou toho jsme neměli žádnou velkou šanci."

Takže v Jihlavě musíte právě tohle zlepšit.
"Určitě, vždyť kluci dávají ze stran výborné centry. Musíme v tom vápně být, nabíhat tam. Pak šance přijdou."

Jaký to na Vysočině bude zápas?
"Straně důležitý! Musíme vyhrát, ale i Jihlava potřebuje zvítězit. Bude to zajímavé a jak už jsem řekl, strašně důležité."

Už jsi v Jihlavě někdy hrál?
"Jen s juniorkou a dorostem. Ještě jsem tam neprohrál, ale to byly mládežnické kategorie. Teď to bude jiné."

Ty ses na jaře zabydlel v základu. Pro někoho možná překvapivě hraješ vedle Ljavakoviće a Songoleho, což jsou podobné typy jako ty. Jak si vyhovujete?
"Do defenzivy nám to jde výborně, dostáváme méně gólů, než jsme dostávali. Ale víme, že všichni tři nemůžeme hrát toho defenzivního hráče, musíme hrát také dopředu."

Ofenzivnější úkoly má teď Ljevaković, je to tak?
"Ano, ale i já mám mít víc ofenzivních úkolu. Songole je pak ten typický defenzivní štíťák, my bychom měli s Ljevou podporovat útok."

Jaké je pro tebe vlastně hrát ligu?
"Je to z juniorky velký skok. Hodně si to užívám."

A v kabině už všem tykáš?
"Ano. Naskakuju do áčka už dva roky. Tykám si se všemi, je to úplně v pohodě."

Stínadla TV