Obrázek článku

V sobotu přijede na Stínadla Zlín

Na sobotu meteorologové hlásí příjemných 17 stupňů a slabé dešťové přeháňky. Na Stínadlech doufají, že případný deštík přinese štěstí právě sklářům. Do Teplic totiž přijedou zlínští ševci a v duelu dvou žlutomodrých celků ho domácí tým určitě bude potřebovat. Získat tři body do ligové tabulky je pro ně totiž velkou nutností, situace šest kol před koncem není růžová.

„Není to poprvé, kdy body nutně potřebujeme. Věřím, že tu situaci zvládneme,“ snaží se být trenér David Vavruška před důležitým záchranářským duelem na optimistické vlně. „Mužstvo potřebuje pomoct. Ať už od nás, nebo od fanoušků. Jakékoliv negativní projevy a testy jsou všeobecně k ničemu,“ uvědomuje si kouč Teplic.

Zlín, nováček Synot ligy, na jaře získal pouhý jeden bod a v boji o záchranu je po výborném podzimu také namočený. Lodivod ševců Bohumil Páník má dál důvěru vedení klubu, ultimátum dle svých slov nedostal. Zlín v posledním kole skandálně padl s Plzní, nálada uvnitř klubu je i díky způsobu, jakým Moravané prohráli, velmi bojovná. „Vyhlásili jsme v kabině mobilizaci, už se to na nás dotáhlo ze spodku. Víme, že musíme zabrat,“ velí kapitán Tomáš Poznar. Právě on je se šesti góly aktuálně nejlepším střelcem mužstva, podzimní hvězda Lukáš Železník totiž už pojídá chlebíček v pražském Edenu.

Teplice půjdou do duelu 25. kola bez vykartovaného Tsiskaridzeho, jenž viděl v Jihlavě po druhé žluté kartě červený kartónek. Musíme to brát jako fakt. Zurab se choval pro mě nepochopitelně nedisciplinovaně. Život funguje tak, že šanci dostane někdo jiný,“ je Vavruška nad věcí. Kromě gruzínského stopera budou ještě Teplicím chybět zranění Vaněček a Novotný.

Skláři hráli doma se Zlínem naposledy v září 2008, kdy zvítězili 2:0. Na podzim ve městě obuvi vyhráli 2:1.

Sobotní souboj o důležité prvoligové body začne na Stínadlech v 17 hodin.

Stínadla TV