Obrázek článku

S Aue tepličtí zvítězili 3:2

V dalším přátelském zápase se tepličtí fotbalisté potkali s exdruhobundesligovým Erzgebirge Aue, za který nastoupil v rámci testů také Tomáš Krbeček, který v žákovských mužstvech nastupoval také v Teplicích. Ve žlutomodrém dresu naopak naskočil testovaný stoper Lukáš Fialka z pražské Slavie.

Tepličtí aktivním presingem nepouštěli německého soupeře do hry a drželi ho ve velkém odstupu od své branky. Za svůj přístup si vysloužili také vstřelené branky, skóre otevřel přesnou střelou do šibenice Ivo Táborský a Teplice vedly. O deset minut později se prosadil po zpětné přihrávce od Bratanoviče také Tomáš Vondrášek. Aue mělo za poločas jedinou šanci a to až v samotné závěru poločasu, když Grigar neudržel rohový kop a Hertner snížil na 1:2.


Do druhého poločasu naskočila v teplickém týmu úplně jiná jedenáctka a už v 51. minutě se povedlo Aue vyrovnat zásluhou Nattermana, který využil zaváhání stoperské dvojice Teplic. Druhá jedenáctka se však poté dostala také do tempa a povedlo se jí vrátit vedení zpět na stranu žlutomodrých. Po individuální akci Balázse dorazil míč do sítě Matula. Rozhodl tak o výhře Teplic v poměru 3:2.

Teplice - Aue 3:2 (2:1)
Branky:
18. Táborský, 29. Vondrášek, 75. Matula - 45. Hertner, 51. Natterman
Sestava 1. poločas: Grigar - Drame, Jablonský, Hošek, Krob - Ljevakovič, Breite - Vondrášek, Táborský, Potočný - Bratanovič.
Sestava 2. poločas: Grigar - Matula, Lüftner, Fialka, Novotný - Takács - Mozol, Chukwuma, Vachoušek, Balázs - Kapolongo.

Stínadla TV