Obrázek článku

V prvním přátelském zápase v Modré tepličtí nestačili na Duklu

V prvním duelu na soustředění v Modré u Děčína vyzvali tepličtí fotbalisté Duklu Praha. Oba týmy nastoupili s černými páskami a drželi minutu ticha, aby uctili památku v pondělí zesnulého Josefa Masopusta.

První velkou šanci utkání měli v páté minutě žlutomodří, když ve stoprocentní šanci nechal Hora vyniknout brankáře. Na druhé straně vytáhl Grigar velkou příležitost Tetoura na roh. Po špatné malé domů v 15. minutě otevřel skóre Jakub Mareš a Dukla vedla. Žlutomodří se snažili o vyrovnání, ale po vyběhnutí brankáře Dukly se nepovedlo Bratanovičovi dostat míč do sítě. Právě Bratanovič však byl strůjcem remízového stavu, Balázs mu sklepl míč a slovinský útočník srovnal na 1:1.


Krátce po změně stran vrátil vedení na stranu Dukly Beauguel. Poté už se na hrací plochu dostal Vojtěch Novotný, který se připojil k teplickému týmu z Liberce. Spolu s ním na hřiště přišli i další střídající hráči včetně Ulricha Kapolonga, který mohl srovnat po stříleném centru Drameho, ale míč do sítě nedotlačil. V závěru ještě Dukla upravila skóre na 1:4 brankami Hanouska a Bergera. Žlutomodří tak v prvním utkání v Modré prohráli 1:4.

Teplice - Dukla Praha 1:4 (1:1)
Branky:
38. Bratanovič - 15. Mareš, 50. Beauguel, 80. Hanousek, 89. Berger.
Sestava Teplic: Grigar - Drame (85. Lüftner), Matula, Hošek, Krob - Hora (41. Vondrášek), Breite, Táborský (60. Ljevakovič), Balázs (60. Novotný) - Bratanovič (60. Kapolongo), Potočný (60. Vachoušek).

Stínadla TV