Obrázek článku

O víkendu bude k vidění originál Perského poháru!

Velkou výstavu s názvem "70 let žlutomodré radosti, 115 let fotbalu v Teplicích a fotbal objektivem Zdeňka Traxlera" a podtitulem "Od Říhy (88) k Takácsovi (18)" připravil FK Teplice k výročí sedmdesáti let klubu, které připadá právě na tento rok. Unikátní výstava ukazuje nejen 70 let klubu, ale vůbec poprvé je podrobně zmapováno také předválečné období teplického fotbalu, ve kterém hrál důležitou roli Teplitzer FK. Výstava je v plném proudu a probíhá až do 31. května v Jízdárně teplického zámku.

O následujícím víkendu je tu také jeden bonbónek pro fanoušky, přímo na výstavě bude v sobotu a v neděli vystaven originál Perského poháru, který teplický klub vyhrál v sedmdesátých létech minulého století a který má obrovskou hodnotu. Ten byl naposledy k vidění před deseti lety při šedesátiletém výročí klubu, nyní se opět ukáže všem fanouškům. Možnost shlédnout pohár budou mít fanoušci v sobotu a v neděli od 12:00 do 19:00. Přímo se tak nabízí spojení návštěvy výstavy s nedělním zápasem Teplice - Příbram, který se hraje od 15:00.


Výstava je navíc okořeněna také zajímavými besedami o historii a současnosti klubu. Dvě besedy už proběhly a další dvě se uskuteční 19. května a 26. května, vždy od 17:00 hod. Na výstavě se kromě FK Teplice podílejí akciová společnost AGC Flat Glass Czech a Regionální muzeum v Teplicích. Výstava probíhá pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje a Statutárního města Teplice. Výstavou na teplickém zámku však oslavy klubového výročí rozhodně nekončí, naopak vyvrcholí 18. července Dnem fotbalu v Teplicích, o kterém vás budeme informovat.

Stínadla TV