Obrázek článku

Výstava k výročí klubu je v plném proudu, v úterý je první beseda

Velká výstava s názvem "70 let žlutomodré radosti, 115 let fotbalu v Teplicích a fotbal objektivem Zdeňka Traxlera" a podtitulem "Od Říhy (88) k Takácsovi (18)" k výročí sedmdesáti let FK Teplice se v pátek otevřela teplickým fanouškům a už o premiérovém víkendu o ní byl velký zájem. Unikátní výstava ukazuje nejen 70 let klubu, ale vůbec poprvé je podrobně zmapováno také předválečné období teplického fotbalu, ve kterém hrál důležitou roli Teplitzer FK. Výstava bude probíhat od 1. do 31. května v Jízdárně teplického zámku, vstup je volný a otevřeno je denně od 12:00 do 19:00.

Během výstavy čeká na návštěvníky také jeden velký bonbónek, v sobotu 16. května a v neděli 17. května bude totiž přímo na výstavě vystaven originál Perského poháru, který teplický klub vyhrál v sedmdesátých létech minulého století a který má obrovskou hodnotu.


Výstava bude navíc okořeněna také zajímavými besedami o historii a současnosti klubu. Besedy navštíví jak pamětníci počátků klubu, tak také současní hráči A mužstva. Besedy proběhnou 5. května, 15. května, 19. května a 26. května, vždy od 17:00 hod. Hosty první besedy, která se koná již zítra budou Josef Říha, Slavoj Havlíček, Cajthaml jun. a Archmann jun.

Na výstavě se kromě FK Teplice podílejí akciová společnost AGC Flat Glass Czech a Regionální muzeum v Teplicích. Výstava probíhá pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje a Statutárního města Teplice.

Výstavou na teplickém zámku však oslavy klubového výročí rozhodně nekončí, naopak vyvrcholí 18. července Dnem fotbalu v Teplicích, o kterém vás budeme informovat.

Stínadla TV