Obrázek článku

Předposlední kolo odehrajeme v Českých Budějovicích

V posledním venkovním utkání základní části FORTUNA:LIGY jedou Teplice do Českých Budějovic. Na Střeleckém ostrově se bude hrát od 18 hodin. “Žlutomodří” prožívají neúspěšnou sérii, která začala porážkou 0:4 na Bohemce. Poté Severočeši remizovali 2:2 s Opavou, prohráli 0:3 na Spartě a na Stínadlech nešťastně padli 1:2 s Jabloncem. “Proti Jablonci jsme podali nejlepší jarní výkon. Hráli jsme líp než při vítězství nad Libercem, a není z toho ani bod. Je to nezasloužená porážka,” mrzela prohra trenéra Stanislava Hejkala ještě dlouho po skončení utkání.

Jeho tým se velmi nebezpečně blíží záchranářským bojům, na čtrnáctý Zlín, který je na barážové pozici, má náskok pouhých tří bodů. „Teď budeme hodně pracovat na psychice. Musíme zvednout hlavy. A chovat se tak, aby se Teplice vyhnuly bojům o sestup. Udělali jsme si s vedením interní plán, co a jak dál. Nechám si ho pro sebe, podle toho se budeme chovat.“ “My teď musíme získat do konce nadstavby co nejvíc bodů, abychom odskočili tomu čtrnáctému místu. Musíme bojovat jako tým,” uvědomuje si vážnost situace útočník Jakub Řezníček.

Teplice budou hrát na jihu Čech i v posledním domácím utkání proti Příbrami bez vykartovaných Tomáše Vondráška a Petra Kodeše (8 žlutých karet). Pomalu se jim ale začíná vyprazdňovat marodka. České Budějovice, příjemné překvapení této sezony, ze čtyř “pokoronavirových” zápasů získaly čtyři body. Dynamo v posledním zápase, které přineslo minimum šancí, remizovalo v Karviné 0:0. “Pro nás je nakonec bod dobrý a myslím si, že i spravedlivý,” řekl po dělbě bodů kapitán Dynama Jiří Kladrubský. Jihočeši jsou nyní osmí, stále ještě pošilhávají po elitní šestce. “V kabině si říkáme, že dokud bude možnost to zkusit, tak nic nevzdáme. Neříkám, že se svět zboří, pokud se to nepovede, ale proč se o to nepokusit. Pořád šanci máme a dokud bude, porveme se o ni a uvidíme, na co to bude stačit, Teď hrajeme doma s Teplicemi. Určitě bychom rádi uspěli. Je jedno, jestli hrajeme proti Teplicím, nebo komukoliv jinému. Budeme chtít získat tři body tak jako v každém utkání,” pokračoval Kladrubský.

Nejlepším střelcem Jihočechů je s osmi góly Ivan Schranz. Šest gólů dal Lukáš Havel, pětkrát se trefil David Ledecký. Na podzim Dynamo vyhrálo v Teplicích 3:1 (Brandner, Javorek, Havel – J. Mareš).

Stínadla TV