Obrázek článku

Ruben Droehnle posílil FK Teplice

Mladý francouzský obránce Ruben Droehnle uspěl na testech v FK Teplice a dnes odpoledne podepsal na Stínadlech smlouvu na rok a půl. "Ruben se na testech ukázal ve velmi dobrém světle. Jeho levá noha je opravdu výborná, může hrát jak levého beka tak stopera. Navíc se jeví také dobře charakterově," chválí mladého hráče sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Droehnle byl kapitánem B mužstva Lille, odkud na Stínadla přichází na přestup. Momentálně už se těší až se bude moci zapojit do zápasů. "Cítím se velmi dobře, jsem moc šťastný, že můžu být tady. Je to pro mě pocta podepsat smlouvu v Teplicích. Věřím, že pomůžu týmu a půjdeme nahoru. Moc se těším, že budu moci hrát za tento klub," řekl krátce po podpisu smlouvy mladý obránce.

V závěru podzimní části bude Droehnle s týmem trénovat, do ligových utkání však bude moci vyběhnout až v polovině ledna při startu jarní části FORTUNA:LIGY. "Rubena můžeme zaregistrovat po otevření přestupního okna. Jeho posun kvůli změně termínové listiny se nyní řeší, ale předpoklad je, že se otevře v polovině ledna před prvním jarním kolem," vysvětluje administrativu přestupu sportovní sekretář žlutomodrých Jiří Kučera.

Ruben Droehnle má starty za francouzské národní týmy, konkrétně do devatenácti a do šestnácti let, vyrostl ve Štrasburku odkud se v patnácti letech přesunul do Lille. "Nyní přicházím do Teplic, klub vypadá výborně, moc se mi líbí atmosféra v klubu. Moc se těším až budu moct hrát, hráči jsou výborní, stejně tak vedení klubu a trenér, všechny pocity jsou super. Až za mnou přijede přítelkyně, tak také pořádně prozkoumáme město," dodává nejnovější posila Teplic.

Stínadla TV