Obrázek článku

​Do Teplic přichází dVa hráči z epyptského Al-Ahly

FK Teplice startuje spolupráci s egyptským velkoklubem Al-Ahly, který byl před několika týdny třetí na Mistrovství světa klubů FIFA, jenž se hrálo v Abu Dhabí. "Spolupráci začínáme na hráčské bázi, ale do budoucna bychom ji chtěli rozšířit také na manažerskou a infrastrukturní. Al-Ahly je v africkém světě opravdovým velkoklubem s vyhlášenou akademií," říká ředitel FK Teplice Rudolf Řepka.

První vlaštovkou této spolupráce je příchod dvou mladých hráčů z akademie Al-Ahly, do Teplic brzy přijdou Mohamed Maghrabi a Mohamed Yasser Nour, kteří zde stráví 2,5 leté hostování. Levý stoper Maghrabi naskočil za A mužstvo Al-Ahly v lednovém ligovém poháru, nechyběl také v sestavě při čtvrtfinále MS klubů proti Monterey. Vysoký útočník Yasser Nour nastupoval především za tým do jednadvaceti let, ale v přípravě se zapojoval i s A mužstvem.

Příchodu obou mladíků předcházelo náročné vyřizování vízových povinností, proto se do přípravy v Teplicích zapojí až začátkem března. Budou součástí širšího kádru A mužstva a zápasovou praxi v evropském fotbale budou získávat v zápasech třetí nejvyšší soutěže, kterou hraje teplické béčko. "Aklimatizace pro ně bude v tomto ročním období poměrně složitá. Budou si zde muset přivyknout na jiné prostředí, kulturu i styl fotbalu. Nechceme především nic uspěchat. Dvou a půlleté hostování ukazuje, že jde o dlouhodobý projekt. Je jen na hráčích, jestli dokáží zúročit svůj talent a v Evropě se prosadit. Všechny předpoklady k tomu mají," dodává Rudolf Řepka.

Kromě výše zmíněné dvojice navíc do Teplic zamíří také další kmenový hráč Al-Ahly stoper Mohamed Hossam Mido, který na podzim hostoval na Žižkově. Ten posílí teplické B mužstvo ve FORTUNA ČFL. Dvaadvacetiletý stoper odehrál na podzim pět utkání ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a dva zápasy v MOL cupu.

Stínadla TV