Obrázek článku

Jaro odstartujeme v sobotu v Ďolíčku

Po povedeném zimním soustředění v Turecku se tepličtí fotbalisté celý týden připravují na rozjezd jarní části FORTUNA:LIGY, který je čeká v sobotu ve vršovickém Ďolíčku. Proti Bohemians nastoupí tým kouče Jiřího Jarošíka v 15 hodin.

Přestože žlutomodří jsou podle tabulky papírovým outsiderem, na klokany si věří. „Před rokem jsme s nimi hráli první zápas jara, vyhráli jsme a nastartovali se. Chceme teď bodovat a co nejdřív se dostat do co nejklidnějších vod," říká obránce Teplice Tomáš Vondrášek.

„Viděli jsme Bohemku na soustředění. Nemá lepší kádr, ale proti nám daleko širší. U nás vyhrála 1:0, budeme jí to chtít vrátit," tvrdí Jarošík. Vondrášek si všiml, že v zimě zelenobílí přišli o dva klíčové hráče - Květa a Hronka. „Všichni víme, že prochází obměnou. A už nehraje takový ten bourací styl fotbalu, jsou tam techničtí hráči."

„Možná oslabila, odešli dva nejlepší hráči, ale udělali Čermáka, což je dobrý hráč. Možná, že klokani změní styl fotbalu," poznamenává Jiří Jarošík. Co o proměně Bohemky, hlavně tedy o dvou odchodech, říká její trenér Jaroslav Veselý? „Je to daň za úspěch. Pokud se vám začne v českém fotbale dařit a jste v menším klubu, pravděpodobně o ty hráče přijdete. S dnešním úspěchem si zakládáte trošku na příští neúspěch nebo problémy. Věřím, že tohle ten případ nebude a že oba dokážeme nahradit,“ modlí se kouč sedmého celku prvoligové tabulky. Pro úplnost dodáváme, že kariéru ukončil stoper Krch, pryč odešel i brankář Bačkovský.

To ze Stínadel v zimě neodešel nikdo, Severočeši udrželi podzimní kádr. Ten navíc rozšířili o útočníka Babacara Sy (hostování ze Slavie) a záložníka Radostu (návrat z hostování). Trenér Jiří Jarošík má obavy ze zranění, kvalita širšího kádru prý není dostatečná, aby opory šly nahradit. „Pro nás bude klíčové, aby nejužší kádr zůstal zdravý."

Kouč sklářů i Tomáš Vondrášek si pochvalují atmosféru v kabině. „Ta je dobře vyladěná, ovzduší v ní je dobré," libuje si bývalý hráč Chelsea nebo Sparty. „Je dobře, že to trenér vnímá, vidí a i veřejně řekne. Já mám názor stejný. Ale zase nechci říct, že to dřív bylo nějak špatné. Je to tím, že jsme se trošku proměnili v kabině, sedli jsme si. Je tam víc veselejší nálada. Může to být dané i tím, že se nám daří víc," komentuje Jarošíkův výrok „Vondy".

Tepličtí se budou chtít co nejdřív hnout z dvanácté pozice. Na prostřední skupinu ztrácejí tři body, jenže stejný bodový počet je dělí od barážových pozic... „Bude hodně záležet na startu. Chceme se vyhnout scénáři z minulé sezony, kdy jsme museli hrát baráž," mluví o cílech Vondrášek.

Utkání se v Ďolíčku hraje v sobotu od 15:00, rozhodovat ho bude Petr Hocek s asistenty Danem Vodrážkou a Janem Váňou, čtvrtým rozhodčím bude Josef Krejsa. U VARu zasedne Tomáš Kocourek a Jiří Kříž, delegáty budou Petr Mikel a Jiří Adam.

Stínadla TV