Obrázek článku

Přípravky poměřily síly s FC MAS Táborsko

O uplynulém víkendu sehrály přípravky Sklářů přátelská utkání na umělé trávě v nafukovací hale v Praze Hostivaři proti stejně starým hráčům FC MAS Táborsko. Konkrétně se jednalo o týmy starších přípravek U11 a U10 a o mladší přípravku U8. Oba týmy starší přípravky ve svých zápasech zvítězili, U8 svému soupeři z Táborska podlehla. 

Co bylo pro naše týmy v těchto utkáních jednoznačným přínosem ? "Jednak obrovská kvalita soupeře, ale také fakt, že soupeř vyznává stejnou fotbalovou filozofii. Klade důraz na konstruktivní rozehrávku od brankaře, bezhlavě nenakopává míče, ale chce za každé situace hrát fotbal. Dále má také kvalitní držení míče a velmi dobrou hru 1:1. Prostě "nádhera", bylo to vidět a cítit i z trenérů. Mimo hřiště byla opravdu velmi přátelská a vstřícná atmosféra" říká teplický trenér Petr Háša.

A dále pokračuje: "U našeho týmu U10 je vidět v poslední době ohromný progres. Kluci se zlepšili ve všech atributech hry, ale co je opravdu pozitivní, že si vzali k srdci rady trenérů a ty se snaží plnit, ale hlavně začali na hřišti působit jako tým a ne každý sám za sebe. Bylo to patrné nejen v dnešním utkání, ale také před týdnem na Spartě, kde kluci odehráli velmi dobré zápasy se stejně starými Sparťany. Kluci, jen tak dál !!! "

A trenérova glosa na samotný závěr: "Pro nás trenéry není nic víc než to, že neodjíždíme s pocitem promarněného času, ale nadšeni z prožitého zápasu, nadšeni z výkonu každého jednotlivého hráče a z vystupování kluků jako týmu."

Stínadla TV