Obrázek článku

V neděli přijíždí na Stínadla Hradec Králové

Oplatit tak soupeři porážku z října loňského roku! Teplice prahnou po třech bodech a také po odvetě za prohru 0:3 od Hradce Králové, kterou utrpěly na podzim. V neděli je v rámci 26. kola čeká odveta, na Stínadlech se bude hrát od 15 hodin.

„Skláři” po porážce v Plzni spadli znovu na příčku, která by po konci nadstavbové části znamenala baráž. I proto je jejich touha naplno bodovat obrovská. „My ten zápas potřebujeme zvládnout. Hradec je nepříjemný, hraje stejným stylem jako my. Snad budeme mít víc štěstí než v Plzni. Musíme si vytvořit víc šancí. Každopádně nás čeká těžké utkání s týmem, který má jako nováček dobrou sezonu,” říká trenér Teplic Jiří Jarošík.

„Těžký soupeř. Musíme zvýšit aktivitu ve vápně, mít víc centrů, ve vápně být v dostatečném počtu hráčů. To by mohl být klíč k vítězství. A samozřejmě jezdit,” přidává svůj názor na zdolání soupeře Jan Knapík. Jak již zaznělo, Tepličtí na podzim prohráli v Mladé Boleslavi s Východočechy 0:3. „Nebyli jsme tehdy horší, ale udělali jsme individuální chyby a prohráli,” vrací se Jiří Jarošík k nevydařenému podzimnímu střetnutí.

Hradec Králové v minulém kole vyhrál 2:1 nad Zlínem, byla to jeho první výhra na jaře, čekal na ni osm zápasů. „Je to velká úleva, že jsme konečně vyhráli, Zlín má dobré jaro. Nebylo to lehké, když ale na konci zápasu přijde poslední hvizd, tak to z vás spadne, je to skvělý pocit,” vykládal po výhře útočník „votroků” Filip Kubala.

V týmu Hradce najdeme teplickou stopu. V roli sportovního ředitele v klubu působí Jiří Sabou, asistentem hlavního trenéra Koubka je Stanislav Hejkal a v kádru Východočechů jsou Petr Kodeš a Otto Urma. Budou po nedělním střetnutí smutní?

Utkání bude řídit Tomáš Batík s asistenty Tomášem Mokruschem a Stanislavem Pochylým, čtvrtým rozhodčím bude Jan Petřík. U VARu usedne Tomáš Kocourek a Jakub Hrabovský. Delegáty utkání jsou Petr Vysloužil a Miroslav Zlámal.

Stínadla TV