Obrázek článku

WU13: Jarní sezona 2022

Po první polovině sezony se změnil realizační tým, jaká je nyní budoucnost kategorie mladších žákyň?

Změna realizačního týmu proběhla na začátku února, na soustředění v Heřmanicích tedy děvčata odcestovala již s novými trenéry. Do konce zbývající sezony jsem si kategorii WU13 vzala na starost já (Tereza Hoffmannová, pozn. red.), asistentkou je Tereza Špačková (která jako jediná z původního RT činnost neukončila) a funkci vedoucí zastává Veronika Kuncová. Pro děvčata byla náhlá změna určitě narušením přípravy na následující sezonu, ale myslím, že ji velmi rychle přijaly a nyní již fungujeme jako plnohodnotný tým.

Jak hodnotíte zimní přípravu? Jsou děvčata připravená na sezonu?

Jak jsem již zmínila, začaly jsme soustředěním v Heřmanicích, kde jsme pracovaly hlavně na teambuildingu, který je základem správného fungování týmu. Dále jsme se zaměřily na cíle, kterých chceme do konce sezony dosáhnout, nejen týmové, ale také individuální. V rámci přípravy jsme měly možnost odehrát několik přátelských utkání, bylo tak dostatek prostoru k ladění herního projevu na následných trénincích. Mohu tedy říct, že čas, který jsme měly k dispozici jsme využily maximálně, a i proto si troufnu tvrdit, že děvčata jsou na jarní sezonu plně připravena.

Prozradíte nám, jaké jsou tedy konkrétní cíle do jarní sezony?

Určitě máme jeden, který je hodně vysoko nad ostatními, a to stále se fotbalem hlavně bavit 😊. Ale samozřejmě jsme si stanovily i další cíle, za kterými v nadcházející sezoně půjdeme. Jsou to spíše menší mety, kterých chceme dosáhnout, je totiž potřeba nespěchat a jít od malých krůčků k těm velkým. Chceme pracovat například na herní odvaze, pressingu nebo osobních soubojích. Z hlediska samotných výsledků bychom se rády posunuli výše v ligové tabulce, a naopak potvrdily dobrou formu v okresním přeboru, kde hrajeme proti chlapcům. Individuální cíle ponechám zatím bez odezvy, jelikož jsou takovým osobním vlastnictvím každé hráčky.

Jaké máte vize do budoucna z vašeho trenérského pohledu?

Já bych určitě byla ráda, kdyby se pro tuto kategorii našel od nové sezony fungující a kvalifikovaný realizační tým. Přeci jen věnovat se dvěma kategoriím naráz není jednoduché. Tím bych rovnou ráda poděkovala všem, kteří se se mnou podílejí na chodu obou kategorií a dělají tak pro holky obrovský kus práce. Také je potřeba doplnit hráčský kádr, jelikož nám chybí ročníky 2009 a to by v příštím ročníku znamenalo velký problém pro starší žákyně.

Máte ještě na srdci něco, co byste nám chtěla sdělit?

Myslím, že vše podstatné již bylo řečeno, ale určitě bych ze své pozice ještě ráda poděkovala rodičům, babičkám, dědečkům a všem dalším, kteří jsou pro holky velkou podporou. Vím moc dobře, že bez nich by to nešlo 😊.

Stínadla TV