Mladá Boleslav - Teplice 1:2 (0:0)

Mladá Boleslav - Teplice 1:2 (0:0)

FK Mladá Boleslav
28. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Mladá Boleslav FK Teplice
1:2
Logo

Statistiky

Branky: 88. Suchý - 69. Trubač, 78. Fila. ŽK: 45. Kričfaluši. Rozhodčí: Radina - Mokrusch, Kotalík (Trska). VAR, AVAR: Kvítek, Kříž. Diváci:

Team logo

FK Mladá Boleslav

Mikulec – Král (76. Žitný), Suchý, Karafiát – Kadlec (76. Kostka), Kubista (76. Fila), Sakala, Fulnek – Solomon (86. Vaníček), Pulkrab (63. Jawo), Ladra.
Team logo

FK Teplice

Ludha – Mareček, Chaloupek, Mićević, Labík – Radosta (68. Švanda), Bílek (86. Jukl), Kričfaluši, Trubač - Fila (90. Křišťan), Čerepkai (68. Yasser).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyrazil ve 28. kole FORTUNA:LIGY na hřiště Mladé Boleslavi. Trenér Zdenko Frťala oproti předchozím utkáním změnil sestavu. Do branky poslal Richarda Ludhu, na hrot zase pro změnu Romana Čerepkaie, změnilo se také rozestavení, když žlutomodří nastoupili se čtyřmi obránci.

Vstup do utkání měli tepličtí lepší a nepouštěli soupeře na svou polovinu. Po čtvrthodině hry se obraz hry vyrovnal, ale mírně nebezpečnějším týmem zůstávaly Teplice. Své náznaky šancí však nedokázaly přetavit ve výraznější gólovku. Paradoxně největší ohrožení branky předvedl Michal Bílek z poloviny hřiště. Zkusil zaskočit vyběhlého Mikulce, ale ten stačil zacouvat a vyrazit míč na roh.

Po změně stran jako první zahrozila Mladá Boleslav, ale Richard Ludha nebezpečnou situaci vyřešil, když byl u bližší tyčky včas a vyrazil míč na roh. Na druhé straně zahrazil také Daniel Fila, jenže jeho střela z úhlu šla těsně vedle. V 61. minutě to dlouho vypadalo, že se bude kopat pokutový kop pro Teplice, když zahrál Fulnek rukou ve vápně, jenže VAR nakonec odhalil ještě předchozí zpracování rukou v podání Matěje Radosty.

Početnou skupinu teplických fanoušků tak rozradostnil až v 69. minutě Daniel Trubač, který krásně uklidil do branky zpětnou přihrávku střídajícího Švandy. Josef Švanda byl i u druhého gólového momentu o deset minut později, ve vápně nedokázal trefit skákající míč v dobré pozici, tečoval ho jen k Filovi, který ukázal střelecký instinkt a navýšil vedení. Domácí však dokázali dvě minuty před koncem snížit, když se prosadil přesnou střelou o tyč Marek Suchý a zdramatizoval závěr zápasu. V úplném závěru musel ještě vytáhnout parádní zákrok Ludha, ale Teplice si vezou domů tři body.


Fotogalerie

Stínadla TV