Zápy - FK Teplice B 5:1 (3:0)

Zápy - FK Teplice B 5:1 (3:0)

SK Zápy
22. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga,
SK Zápy FK Teplice
5:1
Logo

Statistiky

BRANKY: 8. Stropek, 14. Štrombach, 31. Štrombach, 62. Petrlák, 89. Zoubek - 87. Křišťan. ŽK: 76. Weis (Zápy). ROZHODČÍ: Melničuk – Talpáš, Jati. DELEGÁT: Peterka. DIVÁCI: 150.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 7:10 (5:4, 2:6) - Střely mimo branku 4:4 (3:1, 1:3) - Střely zblokované 3:4 (2:2, 1:2) - Střely celkem 14:18 (10:7, 4:11) - Vyložené šance 1:7 (1:3, 0:4) - Rohy 5:1 (4:0, 1:1) - Ofsajdy 1:0 (1:0, 0:0) - Fauly 14:13 (3:6, 11:7).

Team logo

SK Zápy

SESTAVA: Řehák - Jelínek (80. Svoboda), Pardubský, Duben, Kocourek - Kavalír (65. Woitek), Súkeník, Eliáš - Petrlák (65. Weis), Stropek (70. Zoubek), Štrombach (65. Khrolenok) .

PŘIPRAVENI: Durov, Nazarenko.

TRENÉŘI: Koukal – Zbrožek, Jelínek.

Team logo

FK Teplice

SESTAVA: Němeček – Hrdlička (46. Kříž), Foungala, Kolář (46. Lukáš) - Pokorný, Emmer (65. Trnovec), Křišťan, Vachoušek, Bednář – Kapur (46. Korselt), Procházka.

PŘIPRAVENI: Grümann.

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Novák, Plachý.

Komentář k zápasu

B mužstvo Sklářů odehrálo na hřišti druhého týmu ČFL v Zápech výsledkově naprosto nepovedený zápas. Přes velké množství vyložených brankových příležitostí nebyli Skláři schopni vstřelit branku ani z těch nejvyloženějších pozic a jejich čestný úspěch zaznamenal až v samotném závěru utkání po teči domácí obrany střelou zpoza šestnáctky Jakub Křišťan.

Hosté mohli skórovat již po třech minutách hry, ale kapitán Matyáš Vachoušek u levé tyče jen těsně nedosáhl na střílený centr Dominika Procházky. A tak udeřili v 8.minutě domácí Zápy, když po centru Kocourka z pravé strany skóroval hlavou k levé tyči zcela volný Daniel Stropek – 1:0. Ve 14.minutě přišla druhá branka domácích, centr Kavalíra přesně trefil na vzdálenější tyči z druhé vlny nabíhající David Štrombach – 2:0. Pak se opět osmělili hosté ze severu Čech. V 19.minutě dělovku Dominika Procházky do levého horního růžku domácí branky skvěle vytěsnil na roh brankář Josef Řehák. Ve 26.minutě měli Skláři další obrovskou šanci ke skórování, ale střela Miloše Kapura si cestu do sítě nenašla, stejně jako dorážka Vojty Pokorného. A tak ve 31.minutě přišla další lekce z produktivity, důrazu a jednoduchosti v podobě třetí branky domácích Záp. David Štrombach prostřelil vše co mu stálo v cestě a svoji druhou trefou v utkání poslal domácí již do tříbrankového vedení – 3:0. Zápům tak v prvním poločase stačilo na 3 trefy do černého 5 střel. Teplice vyslali na Řeháka čtyři střely, ale za jeho záda neprošla žádná.

Po změně stran si Skláři vypracovali během úvodních 15 minut celkem 4 vyložené brankové příležitosti a na Řeháka vyslali 5 nebezpečných střel ( Korselt, 2x Vachoušek, Pokorný a Procházka ). Bohužel nikdo ve žluto-modrém dresu nedokázal dostat míč do domácí sítě a to ani z těch nejvyloženějších pozic. A tak v 62.minutě zákonitě přišel trest v podobě čtvrté branky Záp po dorážce Petrláka – 4:0. V 87.minutě zaznamenal čestný úspěch Teplic tečovanou střelou z hranice šestnáctky Jakub Křišťan – 4:1. Poslední slovo ale měli opět domácí, když se v 89.minutě po rychlém brejku trefil Filip Zoubek – 5:1.

Zápy vyslali na teplickou branku za celé utkání celkem 7 střel a zaznamenali 5 branek. A to byl dnes ten hlavní rozdíl mezi oběma soupeři – produktivita, důraz a jednoduchost v zakončení. Hosté z Teplic vyslali na domácí branku celkem 10 střel, ale svou cestu do sítě si našla jen jedna jediná.

Stínadla TV