Obrázek článku

Václav Sejk: Doufám, že se zachráníme bez baráže!

V základní sestavě Teplic se v Liberci objevil forvard Václav Sejk, reprezentant České republiky do 21 let. Trenérovi Jiřímu Jarošíkovi se za důvěru odvděčil vítězným gólem.

Ta výhra je hodně cenná, že?
Určitě! Chtěli jsme urvat jakýkoliv bod. Po třech zápasech bez bodu jsme body potřebovali. Jsem hrozně rád, že jsou tři.

Popište tu vaši trefu.
Měli jsme roh, nějak to proletělo až na zadní tyč, tam jsme vyhráli souboj, Žák to nastřeloval, mám pocit, já jen nastavil nohu, měl jsem to jednoduché.

Zkoumal gól ofsajd? Nebo něco jiného?
Říkalo se, že ruka. Liberečtí říkali, že to viděli. Rozhodčí to ale uznali, takže regulérní gól a máme tři body.

Potom jste tam měl tvrdý zákrok, byla za něj žlutá. Ale nebál jste se, že bude červená?
Trochu jsem doufal, že nebude. Věděl jsem, že jsem tam šel pozdě, bylo to na dlouhou nohu, trochu jsem ho trefil, ale přes balon. Omlouval jsem se a doufal, že to bude žlutá. Mám svůj styl založený na tom, že jdu do všeho na sto procent, bolí to se mnou. Proto mám asi tolik žlutých karet. Omluvil jsem se a snad dobré.

Prý vám pomohlo o reprezentační pauze, že se zašlo posedět, teplický trenér Jarošík si to pochvaloval.
Já jsem byl na repre, ale slyšel jsem od kluků, že ano. Bylo jich méně, po třech zápasech bez bodu je dobrý něco takového udělat. Nálada se obnovila, je teď zase super. Doufám, že to dotáhneme a Teplice zachráníme bez baráže.

Poprvé jste se dostali mimo barážové pozice, to určitě pomůže po psychické stránce...
Myslím, že už jsme tam byli poté naší sérii na začátku jara. Nevím, možná nebyla tabulka kompletní. Nějak moc na to nekoukáme, chceme jít do nadstavby z co nejlepší pozice, mít co nejvíce bodů. A prostě hrát bez baráže, skončit 14., nebo 15. května.

Stínadla TV