Obrázek článku

Alen Melunovič: Jsem moc rád, že mi klub dal šanci se vrátit

Staronová tvář zaujala fanoušky na soupisce Teplic při zápase s Duklou Praha. Do týmu se totiž vrátil útočník Alen Melunovič, který s mužstvem nejprve tři týdny trénoval a po této době bylo dohodnuto jeho další působení ve žlutomodrém dresu.

Jaké jsou pocity po návratu do Teplic?

"Pocity jsou jen dobré, jsem moc rád, že jsem zase tady a že mi klub dal šanci tu působit. Udělám všechno pro to, abych ukázal, že sem patřím."


Kde jsi během těch dvou let, co nejsi v Teplicích, působil?

"Působil jsem nejprve v Sarajevu. Tam jsem hrál rok, po roce jsme odehráli čtyři zápasy i v Evropské lize, což mi pomohlo a nabral jsem zkušenosti. Poté jsem zamířil na sezónu do Polska, kde jsem přidal další zkušenosti."

Co se za ty dva roky změnilo?

"Změnilo se, že jsem starší (smích). Jsem rád, že jsem nastupoval a zápasy mi pomohly i v některých věcech se fotbalově změnit."

A co se změnilo v Teplicích?

"Asi v podstatě nic, do týmu jsem zapadl výborně, kluky tady znám a všichni se ke mě chovali a chovají skvěle, takže jsem rád, že jsem s nimi znovu v kabině."

Jak se seběhl tvůj návrat na Stínadla?

"Když jsem skončil v Polsku, tak jsem byl volný hráč. Hledal jsem klub přes agenta, jenže to se nepovedlo a nějak to neskončilo dobře. Chtěl jsem se vrátit sem do Teplic. Nejprve jsem mluvil s trenérem, kterého jsem tady v Teplicích už zažil. Trenéři mě pak viděli při trénincích a nakonec jsme se všichni dohodli, že tady zůstanu a podepíšu smlouvu."

V pátek nastoupíte v Českých Budějovicích, kde jsis v roce 2009 připsal první ligový start, vzpomínáš na toto utkání?

"Jasně! Zápas s Budějovicemi si pamatuju, byl to poslední zápas sezóny a já ještě věkově dorostenec jsem poprvé nastoupil v lize, byl to krásný pocit!"

Stínadla TV