Obrázek článku

Proběhl další ročník Skláře roku, tím se stal Daniel Trubač

Momentálně už tradiční vyhlášení nejlepších hráčů v jednotlivých kategoriích napříč celým teplickým klubem se uskutečnilo v pondělí v podvečer na teplických Stínadlech. Anketa Sklář roku ocenila nejen nejlepší hráče, ale také trenéry, celoživotní přínos teplickému fotbalu, podporu CSR nebo gól roku.

Na úplný úvod dostaly odměnu za výkony během celé sezóny jednotlivé týmy přípravek, kde se nejlepší hráči nevyhlašují. Pak následovaly mládežnické kategorie od nejlepší mladších žákyň až po nejlepší starší dorostence, výherce jednotlivých kategoriích i s nominovanými najdete na konci článku.

Úplnou novinkou tentokrát byla kategorie Gól roku, která měla za cíl vybrat nejhezčí gól zaznamenaný na platformě Sport.Video, kterou používají teplické mládežnické týmy a je propojená s klubovou mobilní aplikací. Platforma umožňuje v reálném čase vytvářet záznamy zápasů. Gólem roku se stala branka Dina Ljevakoviće z halového turnaje Sklářský pohár v teplické sportovní hale, kdy prokličkoval celé hřiště a následně skóroval.

V kategorii Podpora CSR se tentokrát stal velký fanoušek klubu Vlastimil Kratochvíl, který se neúnavně zapojil i se svou hospůdkou do sbírky na podporu studentky mořské biologie Katky, která kvůli svému onemocnění potřebovala získat prostředky na bionickou protézu.

Cenu Františka Arnolda, která se uděluje v kategorii Trenér roku, se stal Kamil Jůzl, trenér přípravkové kategorie, který se skvěle stará o rozvoj nejmladších talentů v FK Teplice.

Cenu za celoživotní přínos obdržel Pavel Biedermann, který byl nejprve dlouholetým pracovníkem teplického klubu, následně se v devadesátých letech minulého století stal sportovním novinářem Teplického deníku. O FK Teplice napsal celkem tři knihy k jeho výročím v letech 1995, 2000 a 2005.

V hlavní kategorii Sklář roku pak získal ocenění Daniel Trubač. V závěru sezóny kapitán mužstva, který na hřišti vždy nechal maximum a oběhal obrovské penzum kilometrů během každého zápasu. Kreativní záložník se skvělým prvním dotekem patřil k oporám a lídrům A mužstva.

Vítězky a vítězovév jednotlivých kategoriích
Mladší žákyně:
Sklářka roku: Lenka Buryánková
- Lenka je rychlá, důrazná, cílevědomá týmová hráčka, vybavená tvrdou střelou, dobrou technikou, dokonalém čtení hry a výborným timingem. V sezóně nastřílela mnoho gólů ze střední až velké vzdálenosti, které byly pro gólmanky soupeřů nechytatelné.
Nominované: Nikola Maříková, Sofie Točinová.

Starší žákyně:
Sklářka roku: Lucie Málková
- Patří k hlavním oporám týmu, tuto sezónu má navíc roli kapitánky týmu. Má skvělé předvídání, čtení hry, načasování a výborné řešení situací 1v1. I proto umí zahrát v obranných řadách, ale také v ofenzivě, kde zamotá nohy nejedné soupeřce.L
Nominované: Jolana Šťovíčková, Klára Fialová.

Dorostenky:
Sklářka roku: Kristýna Henychová
- Je to nesmírně pracovitá hráčka. Svými góly a odběhanými kilometry drží ofenzívu týmu dorostenek. Díky svým výkonům si již vysloužila opakovaně pozvánku do A týmu žen, kde momentálně patří k základním pilířům sestavy. Čivi je navíc usměvavá a pozitivní osoba, která mezi spoluhráčkami nezkazí žádnou srandu.
Nominované: Šárka Kadlečková, Helena Jandová.

Ženy:
Sklářka roku: Lenka Galbavá
- Patří k nejvýraznějším osobnostem a "tahounům" týmu. Srdcařka, která do každého utkání nastupuje maximálně koncentrovaná a s odhodláním podat co nejlepší výkon, vedoucí k vítězství. Je velmi náročná jak k sobě, tak i ke spoluhráčkám.. Galby je nejlepší střelkyní týmu. Na první pohled zaujme vynikající technikou, přehledem ve hře, organizačními schopnostmi, nasazením a výborným zakončením jak nohama, tak i hlavou. Lenka má prostě "čich na góly" a její střelecká produktivita pramení ze skvělého výběru místa a orientaci v pokutovém území. Je nejen výbornou hráčkou, ale i skvělým člověkem a nepostradatelnou součástí družstva žen.
Nominované: Tereza Hoffmannová, Denisa Rezková.

Mladší žáci:
Sklář roku: Matyáš Vyzisk
- Defenzivní hráč, který stabilně nastupuje v lize starších žáků a patří k základním stavebním kamenům týmu. Rychlý s dobrou rozehrávkou a velkým přehledem ve hře.
Nominovaní: Kryštof Kučera, Adam Novotný.

Starší žáci:
Sklář roku: Idris Hopi
- Ofenzivní hráč s rychlostním vybavením, velmi dobrý v zakončení, vyborná individuální technika s míčem, opora týmu, v uplynulém ročníku České ligy žáků U15 patřil mezi nejlepší střelce soutěže.
Nominovaní: Sebastián Cieplik, Filip Šimánek.

Mladší dorostenci:
Sklář roku:
Petr Voráček - Jeho pozice je stoper. Je silný, osobní souboje mu nedělají problémy, snaží se hrát konstruktivně, má velkou budoucnost. Musí neustále pracovat na komunikaci se spoluhráči a taktických věcech.
Nominovaní: Matěj Kulhánek, Marek Stožický.

Starší dorostenci:
Sklář roku:
Tadeáš Vachoušek - Mladý nadějný útočník, který se v uplynulé sezóně stal nejlepším střelcem B mužstva jedním z nejlepších střelců celé ČFL. Začal se však již prosazovat také v A mužstvu, kde zaznamenal první ligové branky.
Nominovaní: Michal Trnovec, Pavel Šimonovský.

Gól roku:
Din Ljevaković
- Za gól v rámci turnaje Sklář roku, když prokličkoval celé hřiště.
Nominovaní: Nikola Drbalová, Adéla Matouschková.

Podpora CSR:
Vlastimil Kratochvíl
- Obrovský fanoušek FK Teplice a Dynama Dresden se neúnavně zapojil i se svou hospůdkou do sbírky na podporu studentky mořské biologie Katky, která kvůli svému onemocnění potřebovala získat prostředky na bionickou protézu.
Vilém Kunz a Martin Kovařík - Duchovní otcové Nadačního fondu FK Teplice dostali ocenění za dlouholetou dobrovolnou práci právě pro nadační fond a jeho postupný rozvoj.

Trenér roku - Cena Františka Arnolda:
Sklář roku: Kamil Jůzl
- Trenér přípravkové kategorie, který se skvěle stará o rozvoj nejmladších talentů v FK Teplice.
Nominovaní: Daniel Kail, Karel Kristlík.

Celoživotní přínos teplickému fotbalu:
Pavel Biedermann
- Nejprve dlouholetý pracovník teplického klubu, který se v devadesátých letech minulého století stal sportovním novinářem Teplického deníku. O FK Teplice napsal celkem tři knihy k jeho výročím v letech 1995, 2000 a 2005!

Hlavní kategorie Sklář roku:
Daniel Trubač
- V závěru sezóny kapitán mužstva, který na hřišti vždy nechal maximum a oběhal obrovské penzum kilometrů během každého zápasu. Kreativní záložník se skvělým prvním dotekem patřil k oporám a lídrům mužstva.

Stínadla TV