Obrázek článku

Daniel Trubač: Z fandění jsem měl husí kůži. Děkujeme!

Daniel Trubač se jako správný kapitán postavil během první půle duelu Teplic s Plzní k pokutovému kopu. Přestože v přípravě jednu penaltu zahodil, měl vůli plzeňského Staňka pokořit. Nerozhodily ho ani řeči brankáře Viktorie. Po zápase si „Trubi" užíval sladkého vítězství.

Dane, to je ideální start do sezony!
Je to krásný tříbodový start! My chtěli nějaké body s Plzní udělat, super, že jsou to body tři. Nějaké chybičky tam byly, rozebereme si dobré i horší věci na videu a vyhodnotíme si je. Musíme teď jít pokorně zápas od zápasu.

Ale diváky jste namlsali...
Ano, trošku jsme si na sebe ušili bič. (úsměv.) Ale sezona teprve začíná. Vítězství je sladké, jenže za dva dny už o něm nikdo nebude vědět. Musíme se dobře připravit na zápas na Bohemce, který bude úplně o něčem jiném. A bude těžší!

Dal jste jediný gól zápasu z penalty. Kopl jste ji suverénně. Věděl jste od začátku, že půjde míč doprostřed?
Klukům jsem po zápase s Ústím, kde jsem penaltu nedal, že jestli půjdu kopat další penaltu, tak to bude doprostřed. Navíc na mě gólman Staněk řval ´doprostřed, doprostřed, dej to doprostřed´, tak jsem mu to tam dal. (úsměv)

On dostal za nesportovní chování žlutou kartu. Bylo tam i nějaké sprosté slovo?
Já nevím, asi jo. Snažil jsem se soustředit na sebe a na tu penaltu. Ale beru ho a chápu, chtěl mě rozhodit. Nic to ale se mnou neudělalo.

Plzeň jste přehráli ve středu hřiště. Byl to záměr?
Ano, my věděli, že tam je její síla neuvěřitelná. Takže jsme se připravovali na to, že ji zkusíme přeběhat a fyzicky udolat. Ostatně na to se zaměřujeme už od začátku přípravy. Jsem rád, že se nám to povedlo.

Zdálo se, že útočníci Gning a Fila hodně pomohli středové řadě tím, jak udrželi míče a sklepávali je.
Souhlasím. Podstoupili velké množství soubojů. Pro nás bylo jednodušší sbírat odražené míče. Obrovsky si jejich práce vážím, usnadnili to celému týmu. I kvůli nim byla Plzeň bezradná.

Čekal jste od ní lepší výkon?
Já se moc nechci bavit o soupeři. Myslím, že jsme Plzeň uštvali. Víc jsme si šli za vítězstvím, měli jsme větší chtíč. Trvalo to po celou dobu zápasu. Já jsem čekal, že ve druhé půli přijde od Plzně nějaký tlak, ale naši obránci skvěle uhlídali její dva vysoké kluky. Jen škoda, že jsem nevyřešil lépe naše brejky.

Patnáct minut před koncem hecoval váš trenér Frťala fanoušky na hlavní tribuně. A povedlo se mu to. Vnímal jste to?
Určitě, bylo to skvělé. Kulisa byla výborná, pomohla tomu první branka. Fanoušci cítili, že můžeme Plzeň porazit. Chvilkami jsem měl z toho jejich fandění až husinu. Parádně nás hnali a podporovali. Moc jim za to děkujeme a věřím, že si to cenné vítězství užili s námi!

Stínadla TV