Obrázek článku

V sobotu jedeme do Hradce, včetně početné výpravy fanoušků!

Bude třináctka pro Teplice šťastná? Ve třináctém kole FORTUNA:LIGY jednou do Hradce Králové, který se pyšní novotou vonícím stadionem. V sobotu od 15 hodin svěřenci kouče Zdenka Frťaly vyběhnou proti „votrokům", kteří jsou v tabulce těsně pod nimi.

Tepličtí čtyři zápasy v řadě nevyhráli, gól dali naposledy ještě v září v Liberci. Navíc v posledních duelech dostávají jednu červenou kartu za druhou. „V té sérii červených jsme snad světoví rekordmani," povzdechl si Frťala na tiskové konferenci po domácím prohraném souboji s Baníkem Ostrava (0:1). „Hrát v podstavu stojí spoustu sil," dodal.

„Skláři" vinou řady absencí stále řeší sestavu, trápí je snížená ofenzivní síla i časté absence vyloučených hráčů v defenzivě. Uvědomujeme si, že pod námi se to už začíná bodově hustit. Mohli jsme si v duelu s Ostravou hodně pomoct. Nemůžeme ovšem věšet hlavy. Bodů jsme paradoxně získali víc venku, tak musíme být takhle nastavení a věřit, že se nám to povede znovu už v nejbližším utkání v Hradci Králové," povzbuzoval Frťala žlutomodrou rodinu.

Hradec Králové naposledy padl 0:1 v Karviné. „Odjíždíme s prázdnou, mrzí nás to. Měli jsme dvě tři možnosti na vyrovnání, ale bohužel jsme je neproměnili,“ měl hlavu v dlaních kouč Východočechů Václav Kotal.

Nový stadion pod Lízátky bývá při domácích duelech Hradce plný, v první polovině tohoto týdne zbývalo na Teplice prodat 2 tisíce vstupenek. kapacita je 9 300 míst. Chystá se také mohutná výprava z Teplic, když společný kotel „Tepličáci“ pořádá velký výjezd, který už zaplnil téměř dva autobusy. Více informací najdete na jejich facebookové stránce „Tepličáci“.

Utkání bude řídit rozhodčí Jan Všetečka s asistenty Petrem Caletkou a Pavlem Pospíšilem, čtvrtým rozhodčím bude Vít Zaoral. U VARu zasedne Tomáš Kocourek a Martin Leška. Delegáty zápasu jsou Zbyněk Rampáček a Ivan Teuber.

Stínadla TV