Obrázek článku

V pátek pokračuje ČFL, B-tým míří do Velvar

Na Velký pátek o velikonočních svátcích bude pěti zápasy zahájeno 20. kolo skupiny B České fotbalové ligy. B mužstvo Sklářů míří tentokrát na hřiště aktuálně vedoucího celku tabulky Slovanu Velvary.

B mužstvo FK Teplice pod vedením hlavního trenéra Davida Šourka a jeho asistenta Vlastimila Stožického jede do Velvar povzbuzeno domácími výhrami nad Českou Lípou a Kolínem. Skláři v pátek po poledni odcestují do Velvar zároveň s respektem a s vědomím, že lídr třetiligové tabulky je soupeřem nejtěžším, ale určitě ne soupeřem nepřekonatelným. To dokázala o minulém víkendu Česká Lípa, která v domácím prostředí proti Velvarům dokonce sahala po třech bodech, když konečnou remízu zařídil dvě minuty před koncem utkání brankou na 1:1 velvarský útočník Josef Jakab.

Slovan Velvary vedený hlavním trenérem Vasilem Boevem a jeho asistenty Markem Muchou a Ladislavem Vopatem je po odehraných 19 kolech soutěžního ročníku 2023/2024 aktuálním lídrem tabulky skupiny B České fotbalové ligy se ziskem 44 bodů s celkovou bilancí 13 vítězství, 5 remíz a 1 porážky se skóre 43 vstřelených a 15 obdržených branek.

V neděli 3.září minulého roku B-tým Sklářů podlehl na hřišti v Dubí - Pozorce hostujícím Velvarům, tehdy ještě hrajícím pod taktovkou trenéra Zdeňka Haška, po výsledku 1:3 (1:2). Hosty dostal do vedení již ve 3.minutě kanonýr Ondřej Žežulka a v 9.minutě zvýšil na rozdíl dvou branek Dongha Kim. Po necelých třiceti minutách snížil na 1:2 teplický Marek Beránek. Výsledek na konečných 1:3 upravil v 85.minutě velvarský Jan Havránek.

Nejproduktivnějším hráčem Slovanu Velvary je pětadvacetiletý kanonýr Ondřej Žežulka (18), který má na svém kontě v aktuálním soutěžním ročníku v 19 odehraných zápasech celkem 11 vstřelených branek a je momentálně nejlepším střelcem skupiny B České fotbalové ligy. Pětkrát se do černého trefil Josef Jakab (10) a také Ladislav Vopat (9). Tři vstřelené branky mají na svém kontě Tomáš Kott (9) a Matthias Leitl (14).

Minulou sobotu nastoupily Velvary v České Lípě v této sestavě: Spilka - Rubeš, Drozda, Chábera, Jelínek (46. Leitl), Havránek, Trávníček (46. Nathan), Kott, Keenan (63. Dobiáš), Žežulka, Jakab. V 75.minutě tohoto utkání byl po druhé žluté kartě vyloučen velvarský stoper Jakub Chábera.

Základní osu Slovanu Velvary tvoří zkušení hráči kolem kapitána Jakuba Rubeše (22) - Libor Drozda (16), Jakub Chábera (17), Jan Havránek (12), Lukáš Trávníček (13), Tomáš Kott (9) a na hrotu Ondřej Žežulka (18) a Josef Jakab (10). Tuto zkušenou osu doplňují talentovaní Matthias Leitl (14), Jáchym Jelínek (11), Nikolas Dobiáš (15), američan Keenan (20) a nigérijec Nathan (6). Stálicí v brance Velvar je dvacetiletý Daniel Spilka (21) z pražské Dukly, který v aktuálním soutěžním ročníku odchytal 17 z 19 utkání.

Duel ve Velvarech odřídí jako hlavní rozhodčí třiačtyřicetiletý Vít Šťastný ze Zruče nad Sázavou, na čarách mu budou asistovat Lubomír Řeháček a Filip Nešněra. Delegátem utkání je pan Pavel Rauch.

Zápas SLOVAN VELVARY - TEPLICE B má výkop v pátek 29. března v 16:00 hodin odpoledne na přírodním trávníku areálu TJ Slovan Velvary v ulici Nábřeží číslo popisné 677 necelých 60 kilometrů od Teplic ve směru na Roudnici po dálnici D8 a následně odbočkou na Kralupy nad Vltavou.

Stínadla TV