Obrázek článku

Laco Takács pomohl gólem k výhře devatenáctky

Přesvědčivou výhrou 4:0 nad Kyprem vstoupil reprezentační tým do 19 let do své nové éry, přestože o svém triumfu rozhodl až po přestávce a po bezbrankovém prvním poločase. Jedním gólem se na výhře podílel i teplický hráč Laco Takács, který vedl tým s kapitánskou páskou.

Čeští mladíci ve východočeských Živanicích zvítězili především díky hattricku sparťanského útočníka Patrika Schicka, který tři branky nasázel během pouhých 18 minut po svém příchodu na hřiště v 64. minutě. Skóre otevřel osm minut po pauze teplický Laco Takács. Odveta je na programu ve čtvrtek v Pardubicích na stadionu Pod Vinicí se začátkem v 17:00.


Petroušovi se hodně zamlouvalo, jak si reprezentační devatenáctka vedla po změně stran. "První dějství bylo možná až příliš křečovité, jak moc se kluci chtěli ukázat. Pak nám pomohl první gól, hru oživili i střídající hráči, které jsme dnes šetřili kvůli jejich vytížení v nedělních zápasech," řekl Petrouš.

ČR "19" - Kypr "19" 4:0 (0:0)
Branky:
65., 76. a 83. Schick, 53. Takács.
Sestava ČR: Hora - Medveděv (46. Šíša), Takács, Šural, Chlumecký (64. Januška) - Zorvan (64. Sadílek), Kulhánek, Suchan (64. Trubač) - Galuska (64. Schick), Yunis (46. Matějů), Danis (46. Buchvaldek). Trenéři: Petrouš a Čvančara.

Stínadla TV