Obrázek článku

Juniorka se uvedla vítězstvím

V prvním jarním kole juniorka zvítězila 2:1 na půdě Čelákovic po brankách Tesaříka a Vaščáka, v obou měl prsty Andrej Hesek. Za stavu 1:0 pro domací chytil mladý brankář Špicar penaltu.

Hned v úvodu utkání se prezentoval pěknou střelou levačkou Vaščák, ale nezamířil přesně. Podobně si počínal o dvě minuty později Hesek po pěkné kličce před vápnem.


Jako blesk z čistého nebe uděřili domácí, hlavička čelákovického hráče byla před Špicarem tečována a ten tak nestačil zareagovat - 1:0.

Odpovědět mohl po rohovém kopu Beran, avšak jeho pěkně umístěnou hlavičku domácí brankář s problémy lapil. Ve 36.minutě rozhodčí nařídil pokutový kop za ruku Kopeckého ve vápně. Tíha zodpovědnosti v tu chvíli ležela na Michalu Špicarovi, který, i přestože je věkově ještě dorrostencem, si počínal výborně a penaltu vyrazil.

Tento okamžik žlutomodré nastartoval a po akci Andreje Heseka se podařilo Dušanu Tesaříkovi vyrovnat. Další závažný okamžik nastal až po změně stran, ale znovu se měnilo také skóre. Hesek tvrdě vypálil zpoza vápna, brankář střelu neudržel a nabídl možnost skórovat dobíhajícímu Vaščákovi.

Následovalo několik příležitostí, kdy mohli svěřenci kouče Přerosta ještě navýšit své vedení, avšak Hesek, Šollar a Tesařík netrefili branku a Rosocha zase jen brankáře. Přesto naši mladíci vedení udrželi a připsali si důležité tři body.

Čelákovice - Teplice B 1:2 (1:1)
Branky Teplic:
40.Tesařík, 47.Vaščák.
ŽK: Rosocha, Bartoš.
Sestava Teplic: Špicar - Hašek, Pimpara, Beran, Bartoš - Vaščák (90.Šamun), Breite, Kopecký, Tesařík - Hesek, Rosocha (81.Šollar).

Stínadla TV