Obrázek článku

Vladimir Dimitrovski: Teplice byly jasná volba

Sedmadvacetiletý stoper Vladimir Dimitrovski v pondělí uzavřel smlouvu s FK Teplice. "Je to levonohý stoper, kterého jsme sháněli, protože takový nám chyběl, takže jsme moc rádi, že se povedlo jeho příchod dotáhnout," pochvaloval si příchod trenér David Vavruška. Dimitrovski při svém prvním dnu na Stínadlech upoutal mimo jiné také výbornou znalostí češtiny, kterou zvládl během dvou let v Mladé Boleslavi.

Jak se seběhl tvůj přesun do Teplic?
Poslední tři a půl měsíce jsem byl v Karabachu, kde jsem moc nenastupoval, takže když přišla nabídka z Teplic, tak jsem ani nepřemýšlel, byla to jasná volba. Dohodl jsem se s Karabachem, aby mě uvolnil a pak už to šlo rychle.

Do Karabachu jsi přicházel již v rozehrané sezóně, což ti asi uškodilo...
Přišel jsem až třetího září, takže jsem nebyl ani na soupisce pro poháry, ve kterých jsem tak nemohl hrát. Navíc nás bylo dvanáct cizinců a jen šest mohlo hrát, takže trenér s tím pořád různě míchal.

Teplice pro tebe tedy byly jasnou volbou. Čechy sis tedy asi oblíbil?
V Čechách se mi moc líbilo, navíc už zvládám jazyk, i když jsem asi pár slovíček zapomněl, ale za deset dní budu zase mluvit dobře.

Z Mladé Boleslavi znáš například Martina Filla, informoval jsi se u něj na Teplice?
Martina znám, ale ptal jsem se Iva Táborského, jaké to tady je a on měl jen slova chvály, takže jsem ani vteřinu nepřemýšlel a zamířil sem.

Takže přicházíš s vidinou toho, že budeš víc nastupovat než v Karabachu...
Budu dostávat víc šancí než v Karabachu, pokud si to zasloužím. Budu trénovat maximálně a doufám, že mi trenér dá šanci hrát a pomůžu Teplicím stoupat v tabulce.

Pak by to také mohlo vést k návratu do reprezentace...
Měl jsem loni výbornou sezónu v Kerkyře a díky tomu jsem se vrátil do národního týmu, ale když jsem teď nehrál, tak jsem znovu vypadl. Doufám, že když budu pravidelně nastupovat, že se do reprezentace zase vrátím.

Stínadla TV