Obrázek článku

Patrik Kolář: Bude to souboj o vedení v tabulce čistých kont

Trenér brankářů Patrik Kolář má pochopitelnou radost z toho, že jeho svěřenec Tomáš Grigar je v širší nominaci reprezentace pro nadcházející EURO, žádné zásluhy si však na tomto faktu nepřipisuje. Nedělní zápas s Duklou bere jako souboj dvou brankářů s největším počtem čistých kont, protože jak Filip Rada, tak Tomáš Grigar mají na svém kontě dvanáct vychytaných nul.

Jak vnímáte, že Tomáš Grigar je, jako váš svěřenec, v širší nominaci reprezentace?

"Já to vůbec neberu jako svou zásluhu. Jak Tomáš Grigar, tak Martin Slavík, jsou zkušení brankáři a já jsem takový servisman, co se je snaží dobře připravit, aby se cítili dobře. V tomhle věku už se těžko budou učit novým dovednostem. Jsem samozřejmě rád, že to funguje a že se Tomášovi daří, ale že bych chodil a plácal se po zádech, že to je má zásluha, tak to ne."

Přesto, musíte to brát jako odměnu za celosezónní práci?

"Je to přijemná věc, ale že bychom to nějak pořád dokola řešili to ne. Já se jen snažím kluky dobře připravit a je fajn, že to vychází."

Nedělní zápas s Duklou bude zápasem dvou brankářů s největším počtem nul...

"Je to tak, mladý Filip Rada v Dukle prožívá velmi dobrou sezónu, zvlášť když je to jeho první v lize. Celkově obrana Dukly funguje dobře. Bude to takový minisouboj o vedení tabulce čistých kont."

Nebudete tedy hecovat útočníky, aby dali nějaký ten gól a pomohli Grigymi k prvenství?

"To asi ne, ale občas si rýpnu do trenéra Rady, když jeho syn vychytá nějakou nulu. Útočníky nabádat nemusím, ti mají motivaci sami."

Jaký očekáváte s Duklou zápas?

"Já myslím, že to bude po zápasech s Budějovicemi a Žižkovem trošku jiný fotbal, protože Dukla sem přijede hrát a nejen bránit. Může to být na obě strany dobrý fotbal a já věřím, že bychom si zase mohli spravit chuť."

Stínadla TV