Obrázek článku

Petr Dolejš: Moc bych si přál ligový gól

Petr Dolejš byl snad ze všech domácích hráčů na hřišti v nedělním zápase s Jabloncem nejvíce vidět. Svou rychlostí motal hlavu hostujícím zadákům, kteří si s ním často nevěděli rady a zastavovali ho jen za cenu faulů. Výkonu rychlonohého záložníka chyběla jen vstřelená branka, na kterou tak v lize i nadále čeká.

Měl jsi několik šancí, ale ne a ne to tam padnout. Přitom průnik a následný lob dvacet minut před koncem byly výstavní...

"Bohužel to nebyl gól, takže to přišlo v niveč. Jak moc chci dát gól, tak mi to tam nemůže padnout."

Vrátil jsi se do základní sestavy a předvedl jsi výborný výkon...

"Jsem rád, že se mi zápas celkem povedl, ale chtěl jsem dát gól, pak by to bylo o to hezčí."

Čím to je, že ho v lize nemůžeš dát? Při rozcvičení jsem viděl, jak si suverénně napálil míč do sítě, že ani nemohl Martin Slavík zakročit, proč se to nepovede v zápase?

"Já bych si hrozně přál dát ligový gól, ale pořád mi to tam nemůže padnout. Když už celkem slušně lobuju, tak to malinko špatně líznu a jde to jen do boční sítě. Nevím, co k tomu říct, snad to brzy přijde."

Po Jablonci musí být s výkonem spokojený celý tým, protože jste navíc získali velmi důležité tři body...

"Chtěli jsme fanouškům ukázat, že umíme vítězit a omluvit se jim tím za ten nepovedený pohár a já myslím, že se nám to celkem podařilo."

Pořád jste v boji o čtvrtou pozici v lize...

"Věděli jsme před zápasem, že výhra nás udrží v boji o čtvrtou příčku a my uděláme první, poslední, abychom na ní skončili!"

Stínadla TV